ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
jet2
Αεροσκάφος της Jet2. Πηγή: www.Jet2.com

Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον από Βρετανία για την Κ. Μακεδονία

Σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ εκπροσώπων της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Jet2Holidays με ελληνικούς εκπροσώπους, επισημάνθηκε ότι η περιοχή προσφέρεται για όλα τα είδη παραδοσιακού και εναλλακτικού τουρισμού.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς για το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της πολυμορφίας των υπηρεσιών που παρέχονται στην περιοχή και καλύπτουν όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο, στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market - WTM 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με συμμετοχή της Περιφέρειας. «Στην έκθεση WTM η Βρετανία έδωσε το σύνθημα για επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και στο πλαίσιο της προώθησης των συνεργασιών των τουριστικών πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών με τις ξενοδοχειακές μονάδες των Περιφερειακών Ενοτήτων πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Θάνος, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, καθώς και εκπρόσωποι της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Jet2Holidays, όπως ο Senior Executive του Τμήματος Αirports & Tourism Organizations Joe Taylor.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας για την καθιέρωση της περιοχής της Πιερίας στους προορισμούς της Jet2Holidays, δεδομένου ότι η περιοχή προσφέρεται για όλα τα είδη παραδοσιακού και εναλλακτικού τουρισμού, καθώς ο αρμονικός συνδυασμός της θάλασσας με τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και των Πιερίων καθιστούν την περιοχή μοναδική εμπειρία.

Παράλληλα συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας με στόχο την ένταξη της Θεσσαλονίκης σαν ενδιάμεσο προορισμό για τους τουρίστες που κατευθύνονται στην Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συναντήσεων (B2B) με επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες και γραφεία της βρετανικής και της διεθνούς αγοράς παρουσιάστηκαν όλες οι προσφερόμενες θεματικές μορφές τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό αναδεικνύεται η Τήνος

Κορυφαία ταξιδιωτικά μέσα σε Βρετανία και Αυστρία αναδεικνύουν τις ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την πίτα του ελληνικού τουρισμού.
Kalymnos, Kalimnos, Tourism, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 5 ελληνικοί εναλλακτικοί προορισμοί για τους Ολλανδούς, το 2023

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας και του KALA Magazine, η νέα ταξιδιωτική τάση ενθαρρύνει την επιλογή μη μαζικών προορισμών που μπορούν να παρέχουν αυθεντικές εμπειρίες και διαφορετικές δραστηριότητες.
Alonissos-Tourism
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλόννησο ψηφίζουν οι Βρετανοί τουρίστες ως τον καλύτερο καταδυτικό προορισμό

Το νησί κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Diving Destinations λόγω του υποθαλάσσιου πλούτου της, των άριστων υπηρεσιών που παρέχουν τα καταδυτικά κέντρα του νησιού και του πρώτου υποβρύχιου μουσείου.