ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
Φωτο: Shutterstock

Τροποποίηση του οδηγού του Προγράμματος «Ηλέκτρα» - Οι αλλαγές

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023. Το ανώτατο όριο για την επιλεξιμότητα από 1,50 ευρώ ανά εξοικονομούμενη πρωτογενή ενέργεια ετησίως (kWh/έτος), γίνεται 1,80 ευρώ.

Παράταση υποβολής αιτήσεων και αύξηση των επιλέξιμων επενδύσεων ενεργειακής εξοικονόμησης που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι τροποποιήσεις που θα γίνουν στον «Οδηγό» του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023.
  • Το ανώτατο όριο για την επιλεξιμότητα των προτεινόμενων επεμβάσεων στο Πρόγραμμα από 1,50 ευρώ ανά εξοικονομούμενη πρωτογενή ενέργεια ετησίως (kWh/έτος), γίνεται 1,80 ευρώ.

Τονίζεται, επίσης, ότι η επιλεξιμότητα των δαπανών για το μεσοδιάστημα μέχρι και την τροποποίηση του οδηγού συνεχίζει να ισχύει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Στηρίζουμε την ενεργειακή μετάβαση με έργα αποθήκευσης ενέργειας

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στο νέο πρότζεκτ που «τρέχει» η Ελλάδα και αφορά τον νέο κάθετο διάδρομο μεταφοράς αερίου που θα ξεκινά από τα νότια Βαλκάνια και θα φθάνει έως και την Ουκρανία.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης των επιχειρήσεων

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ύψους 176,75 εκατ. ευρώ θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του ποσού. Ποια απαίτηση καταργείται και για ποια επενδυτικά σχέδια θα υπάρξουν αυστηρές προθεσμίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Η Κρήτη κόμβος και πόλος διεθνούς ενεργειακού ενδιαφέροντος

Όπως τόνισε η υφυπουργός, η ενέργεια είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων «η Κρήτη διαδραματίζει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο», αναφερόμενη και στο έργο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Να ληφθούν μέτρα για την προέλευση του φυσικού αερίου από την ΕΕ

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατήρησε ότι η Κομισιόν έχει «ευήκοα ώτα» για τη σημασία πρωτοβουλιών όπως ο κάθετος άξονας και παρόμοιες υποδομές και υποστηρίζει τέτοιου είδους projects όπως οι ΗΠΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ρύθμιση μείωσης του ενεργειακού κόστους για αγρότες και βιομηχανία πήρε ΦΕΚ

Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, μέσω της ρύθμισης παρέχεται η δυνατότητα φθηνών τιμολογίων ρεύματος σε κατόχους αγροτικών τιμολογίων και σε ενεργοβόρους βιομηχανικούς καταναλωτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετατρέπουν σε οικολογικό νησί τον Πόρο

Η εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Masdar θα χρηματοδοτήσει με 14 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του Πόρου σε πράσινο και βιώσιμο νησί. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν μέχρι το 2026.