ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ευοίωνες προοπτικές για την αγορά συνεδρίων το 2023 σύμφωνα με το TCB

Eυοίωνες για τη Θεσσαλονίκη είναι οι προοπτικές για το 2023, τόσο σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση συνεδρίων, όσο και ταξιδιών κινήτρων και εταιρικών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα ευοίωνες για τη Θεσσαλονίκη είναι οι προοπτικές για το 2023, τόσο σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση συνεδρίων, όσο και ταξιδιών κινήτρων και εταιρικών εκδηλώσεων, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), μετά τη συμμετοχή του φορέα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κορυφαία διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού IBTM WORLD 2022, στη Βαρκελώνη.

Η IBTM WORLD 2022 με 2200 εκθέτες και συμμετοχή 150 χωρών θεωρείται από τις σημαντικότερες εκθέσεις της διεθνούς βιομηχανίας τουρισμού MICE (συναντήσεων, ταξιδιών κινήτρων, συνεδρίων και εκθέσεων). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη του Thessaloniki Convention Bureau (Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης) πραγματοποίησαν περισσότερες από 55 προκαθορισμένες συναντήσεις με hosted buyers από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους διεθνών ενώσεων, PCOs (επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων) και διοργανωτές εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων.

«Η συμμετοχή σε εκθέσεις μείζονος σημασίας είναι μια ουσιαστική παράμετρος για την περαιτέρω ανάπτυξη του MICE τουρισμού στην περιοχή μας. Με νέες πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας, το Thessaloniki Convention Bureau υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής του προορισμού, μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητα των δράσεων και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες προβολής του συνεδριακού μας προϊόντος», επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του TCB Γιάννης Ασλάνης.

Επόμενος σταθμός για το TCΒ, τα μέλη του, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, καθώς και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, είναι το Τελ Αβίβ του Ισραήλ με τη διοργάνωση του 1ου «Connect on Tour», στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

«Το "sold out event" του Thessaloniki Convention Bureau, με μια αποστολή που αποτελείται από 20 επιχειρήσεις της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας και με περισσότερες από 400 προκαθορισμένες συναντήσεις, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό και πολλές νέες συνέργειες και συνεργασίες», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EOΤ: Η Ελλάδα μπορεί να πάρει μερίδιο από την «πίτα» του αθλητικού τουρισμού

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη μορφή τουρισμού ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανήλθε στην Θεσσαλονίκη για στάση το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal

Το 2022 έχουν επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης και η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου ενώ το τελευταίο θα «δέσει» στις 22/12.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα και από το 2019 αναμένονται φέτος τα μεγέθη της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

Η γενικότερη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, φαίνεται να οδηγεί σε αποτελέσματα καλύτερα και από τα αντίστοιχα του 2019, με τον τομέα της κρουαζιέρας να πρωτοστατεί και την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη να ξεπερνάει τις προσδοκίες.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Έδεσε» στο λιμάνι της πόλης το Celestyal Crystal

Για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal», επιβεβαιώνοντας την γενναία τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα για το 2022.
Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικές τάσεις για το 2022 καταγράφει ο κλάδος της κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά νέα από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς αυξάνονται με έντονους ρυθμούς οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προοπτική η τάση αυτή να διατηρηθεί ως το τέλος του έτους.