ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

FT: Κορυφαίες επιδόσεις από τα ελληνικά ομόλογα

Η Ελλάδα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο 1,16% με τους επενδυτές, σύμφωνα με τους Financial Times, να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους χάρη στην σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όσοι πίστεψαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κορύφωσης της πολιτικής κρίσης του 2015 τώρα βγαίνουν κερδισμένοι τρεις φορές παραπάνω σύμφωνα με άρθρο των Financial Times με τίτλο «Κορυφαίες επιδόσεις: τα πιο κερδοφόρα στοιχήματα της αγοράς, για το 2019» , που κάνει ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της Ελλάδας και αναφέρει ότι «από τα ελληνικά ομόλογα στις περιδινήσεις της στερλίνας, η χρονιά απέφερε λαμπρές ευκαιρίες».

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι εν αντιθέσει με το 2012, όταν οι αγορές ήταν κάθετα αρνητικές να δανείσουν στην Ελλάδα, φέτος οι επενδυτές εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην εξομάλυνση του ασταθούς πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα, βέβαια, ωφελήθηκε κι εκείνη χάρη στην απεγνωσμένη αναζήτηση κερδών, η οποία οδήγησε τους επενδυτές σε εναλλακτικούς τίτλους της αγοράς ομολόγων, τυπικά θεωρούμενους ως σχετικά επισφαλείς.

Η Αθήνα τώρα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο μόλις 1,16% και οι αποδόσεις σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη και από τις αντίστοιχες της Ιταλίας. Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν επενδύσει στα ελληνικά χρεόγραφα, συνεχίζει η ανάλυση, έχουν επιτύχει θετικές αποδόσεις, με τους κατόχους δεκαετών ομολόγων να επιτυγχάνουν κέρδη της τάξεως του 23% για το 2019. Οι επιδόσεις αυτές δείχνουν ότι όσοι είχαν αγοράσει ομόλογα στην αιχμή της πολιτικής κρίσης του 2015, τώρα έχουν κέρδη πάνω από τρεις φορές τα χρήματα που είχαν επενδύσει, σημειώνουν οι FT.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PwC: Σε υψηλό 15 ετών οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα το 2023

Σύμφωνα με την έρευνα της PwC οι ελληνικές επιχειρήσεις συγκέντρωσαν το 2023 το ποσό των 8,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,9 δισ. ευρώ προήλθαν από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Οι προοπτικές για το 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μυστικά της αγοράς των εταιρικών ομολόγων και τα πλεονεκτήματα τους

Εταιρικά ομόλογα, εισηγμένα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με λήξεις από 3 έως 7 έτη και ενδεικτικές αποδόσεις από 3,75% έως 6,75% είναι ευθέως ανταγωνιστικά των καταθέσεων, ακόμη και των προθεσμιακών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέζεται προς τις 890 μονάδες ο Δείκτης με χαμηλή αξία συναλλαγών

Ως τις 891 μονάδες έχει διολισθήσει σήμερα ο Δείκτης, καθώς ρευστοποιήσεις πλήτττουν τραπεζικές μετοχές και τους περισσότερους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ελαφρώς υψηλότερα και η απόδοση των 10ετών ομολόγων.