ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
Φώτο: Shutterstock

Ενώνουν δυνάμεις για την προσέλκυση επενδυτών, ΕΒΕΑ και Enterprise Greece

Kύριο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η τόνωση των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης της χώρας μας, ήτοι η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση εξαγωγών στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Enterprise Greece υπέγραψαν σήμερα ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, και η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κύριο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η τόνωση των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης της χώρας μας, ήτοι η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση εξαγωγών στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο φορείς αποφάσισαν να συνεργαστούν για την από κοινού:

  • Προβολή της Χώρας στη διεθνή επιχειρηματική αγορά
  • Ενίσχυση της διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς την κατεύθυνση της αύξησης των εξαγωγών τους και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
  • Προβολή και προώθηση της καινοτόμας εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας της χώρας
  • Προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών μελών του Επιμελητήριου
  • Εκπόνηση μελετών, ερευνών και εφαρμογή προγραμμάτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους
  • Συμμετοχή σε εθνικά και Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Ο κ. Σμυρλής, ανέφερε: «Η υπογραφή του σημερινού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε γόνιμες συνεργασίες με όλους τους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες και να προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια. Η συνεργασία με το ΕΒΕΑ είναι σε άμεση συνάρτηση αφενός με τον καταστατικό σκοπό της Enterprise Greece και αφετέρου με τους στόχους οικονομικής διπλωματίας που έχει θέσει το ΥΠΕΞ για την ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις αγορές - στόχους. Εκφράζω τέλος την πεποίθησή μου ότι αυτό το Πρωτόκολλο Συνεργασίας θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας, προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας».

Στην ομιλία της η κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η σύγχρονη, ανταγωνιστική, εξωστρεφής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια κινητήριο δύναμη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είναι το όχημα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευκαιριών. Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έχουμε αναδείξει την προώθηση της εξωστρέφειας σε κορυφαία προτεραιότητά μας, την οποία υπηρετούμε μέσα από ουσιαστικές δράσεις και συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε ουσιαστικά και εποικοδομητικά με τους φορείς εξωστρέφειας της Πολιτείας: για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας, για να αναδείξουμε ανάγκες, για να αξιοποιήσουμε από κοινού νέες ευκαιρίες. Η υπογραφή του σημερινού μνημονίου συνεργασίας είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Ένα βήμα που υπηρετεί τον κοινό μας σκοπό, δημιουργώντας οφέλη για τις επιχειρήσεις του τόπου, για την εθνική οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Κρίσιμες οι αποφάσεις της Ευρώπης την επόμενη πενταετία

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε πως η Ευρώπη καλείται να προχωρήσει στην πράσινη μετάβαση διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή φθίνει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας που ενίσχυσαν τις ξένες επενδύσεις

H γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Βίκυ Λοΐζου, υπογράμμισε ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, Pfizer, Cisco, Digital Realty, Google, έχουν επιλέξει τη χώρα μας για στρατηγικές επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σμυρλής: Ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων το 2021- Άγγιξαν τα 5 δισ. ευρώ

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece αναφέρθηκε στην αλματώδη αύξηση των στρατηγικών επενδύσεων το διάστημα Ιουλίου 2019 - Οκτωβρίου 2021, με τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχεδία να ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας - Σ. Αραβίας

Το Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις άνω των 100 διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων. Από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από 100 και πλέον εταιρείες.