ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
startups-Ellada-oikonomia
Shutterstock

Ενώνουν δυνάμεις Elevate Greece και ΣΕΒ για την ανάπτυξη των startup

Η συνεργασία στοχεύει στην ενδυνάμωση της διασύνδεσης της έρευνας και των spin-offs με τη βιομηχανική παραγωγή και η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για ταχεία επιχειρηματική ανάπτυξη.

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το Elevate Greece και ο ΣΕΒ , την περασμένη εβδομάδα, στοχεύοντας στην ταχύτερη ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων, που είναι εγγεγραμμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Elevate Greece του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση της διασύνδεσης της έρευνας και των spin-offs με τη βιομηχανική παραγωγή και η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για ταχεία επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Μέσω του Elevate Greece, το οποίο πλέον αναβαθμίστηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου, έχουμε καταφέρει όχι μόνο να καταγράψουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας, αλλά και να ενισχύσουμε θεσμικά και χρηματοδοτικά. Παράλληλα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα πολύ σημαντικό δίκτυο στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουμε δημιουργήσει μέσω του Elevate Greece, εντάσσεται και η σημερινή συμφωνία με τον ΣΕΒ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρό του για την συνεργασία μας και τη διάθεσή του να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το οικοσύστημα καινοτομίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elevate Greece Μιχάλης Δρίτσας τόνισε: «Η αποστολή της νεοσύστατης Elevate Greece A.E. είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει τις startups του Μητρώου, προσθέτοντας νέες δραστηριότητες και συνεχίζοντας να δικτυώνει ακόμη περισσότερο το δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να είναι πιο επιτυχημένες οι προσπάθειές τους. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή, είναι και οι υποστηρικτές μας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο ιδιαίτερα δραστήριος ΣΕΒ. Με τη διεύρυνση του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας, τόσο μέσω των εργαστηρίων - υπηρεσιών Δικτύωσης Innovation Ready που έχουν στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και βιομηχανίας, όσο και μέσω της υπηρεσίας προσέλκυσης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και δεξιοτήτων [email protected], οι startups του Elevate Greece αποκτούν 2 πολύ σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, Μάρκος Βερέμης δήλωσε: «Η ενίσχυση της ικανότητας μας να καινοτομούμε γίνεται πράξη όταν διασυνδέουμε το οικοσύστημα της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων με τη βιομηχανία και τις δυναμικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας στη χώρα μας, όπως και παντού, χρειάζεται και απαιτεί στέρεες συνεργασίες. Η εμβάθυνση της σχέσης μας με το Elevate Greece αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να θωρακίσουμε τις startups με εργαλεία, τεχνογνωσία και δικτύωση που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν ταχεία ανάπτυξη προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της νέας γενιάς της πατρίδας μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Elevate Greece και Microsoft για την ανάπτυξη των startup

Καθώς η χώρα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας, ο τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει σημαντικά κίνητρα, προγράμματα και υπηρεσίες που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής καινοτομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Δήμας: Περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι σε 533 ελληνικές startup

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως πλέον η Πολιτεία έχοντας μια χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα μπορεί να παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις startup και δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.
Challenge
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νικήτριες startups του ESG Innovation Challenge οι ResNovae και Renvis

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διοργανώτρια του διαγωνισμού, επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης και να διευρύνει την πιστοληπτική τους ικανότητα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
startup_funding
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elevate Greece: Ένταξη 490 startups με «πρωταθλητή» τις βιοεπιστήμες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Elevate Greece οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί σε διάστημα 12 μηνών δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 20 τομείς και απασχολούν περισσότερους από 4.550 εργαζόμενους.