ΓΔ: 2434.42 1.59% Τζίρος: 147.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:00:38
staikouras
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετες παρεμβάσεις άφησε ο Χ. Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο πως δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

Την συνέχιση της πολιτικής στήριξης και το Πάσχα άφησε ανοιχτή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που επανέλαβε ότι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, συμπληρώνοντας πως όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία». Ο υπουργός εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας «μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως ο πληθωρισμός στη χώρα το 2023 θα κινηθεί στο 5%, σημειώνοντας πως  η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική» και αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια  στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 65% στις ρυθμίσεις οφειλών μέσω Εξωδικαστικού Μηχανισμού τον Μάιο

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού, με 2.205 νέες συμφωνίες το Μάιο και αύξηση 65% σε σχέση με πέρσι. Η διεύρυνση των κριτηρίων επιτρέπει σε περισσότερους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση 10,6% στις χρηματοδοτήσεις Πεκίνου για επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας

Η Κίνα αυξάνει φέτος κατά 10,6% τις κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις για επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας, διαθέτοντας σχεδόν 100 δισ. γιουάν. Το σύνολο μαζί με τις τοπικές ενισχύσεις το 2026 αναμένεται να φτάσει τα 110 δισ. γιουάν.
Κέρματα, Χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, ποιοι ωφελούνται

Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το ακατάσχετο όριο τραπεζικού λογαριασμού για οφειλέτες, ενώ με εφάπαξ πληρωμή 25% της οφειλής θα γίνεται ολική άρση κατάσχεσης. Έρχονται νέες ρυθμίσεις χρεών και διευρυμένος εξωδικαστικός μηχανισμός από Ιούλιο.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Αύξηση ακατάσχετου λογαριασμού στα 1.600 ευρώ

Στο νομοσχέδιο κατά του παράνομου τζόγου εντάσσεται ρύθμιση για αύξηση του ακατάσχετου στους λογαριασμούς από 1.250 σε 1.600 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή. Η ψήφιση αναμένεται τον Ιούνιο.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω» και τέσσερα προγράμματα

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει μέσω gov.gr η διαδικασία επιλεξιμότητας για το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω», με τις αιτήσεις να ξεκινούν αρχές Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης. Τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις το καλοκαίρι.