ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πότε θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Στις 3 Ιανουαρίου ανοίγουν και πάλι τα καταστήματα, με το εορταστικό ωράριο να έχει πλέον τελειώσει και τους καταναλωτές να περιμένουν πλέον τις χειμερινές εκπτώσεις.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου ανοίγουν και πάλι τα καταστήματα, τα οποία και θα λειτουργήσουν κανονικά, με την 2η Ιανουαρίου να είναι παραδοσιακά κλειστά, καθώς το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων τελείωσε και επίσημα.

Σειρά παίρνουν πλέον οι χειμερινές εκπτώσεις που θα έρθουν και θα βγάλουν και πάλι με ένταση τους καταναλωτές στους δρόμους για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, με το λιανικό εμπόριο να καταγράφει αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα.

Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή το Σάββατο 29 του μηνός, με τα καταστήματα να αναμένεται να ανοίξουν πάλι και κάποιες Κυριακές σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τον τζίρο τους, που μέχρι στιγμής δεν έχει συνδυαστεί με τα αντίστοιχα αποτελέσματα που ήλπιζαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Αύξηση του τζίρου για το 34% στη φετινή περίοδο των εκπτώσεων

Οι καλύτερες επιδόσεις στη νησιωτική χώρα αλλά και στη βόρεια Ελλάδα σχετίζονται με τον τουρισμό, ενώ στην Αττική οι κλιματολογικές συνθήκες και ο συνωστισμός φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν θετικά προς την ενίσχυση της αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα επηρεάσει την εκπτωτική περίοδο η αυστηροποίηση του lockdown

Η εκπτωτική περίοδος ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα ενώ είναι ακόμα άγνωστο για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα μετά την αυστηροποίηση του lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη είχε το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο

Όπως αναφέρει ευρωπαϊκή έκθεση το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 10% το 2020 φτάνοντας τα 757 δισ. ευρώ, με το lockdown να επιταχύνει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων στα ψηφιακά κανάλια.