ΓΔ: 1234.95 1.15% Τζίρος: 63.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:36:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xristos Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
Φωτό: Υπ. Οικονομικών

Χρ. Σταϊκούρας: Τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό της ΕΕ έχει η Ελλάδα

Ο υπουργός ΟΙκονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους, ως ποσοστό του ΑΕΠ για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα πέτυχε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών.

Τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα και την στήριξη των νοικοκυριών εν μέσω ενός δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος με τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup, ενώ εξέφρασε την οδύνη του για το δυστύχημα των Τεμπών.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Ελλάδα το 2022 είχε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο τέταρτος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους, ως ποσοστό του ΑΕΠ για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα πέτυχε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών.

«Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια όλοι μαζί στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος, πιο αποτελεσματικό και πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας».

Για το δυστύχημα των Τεμπών ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει απλώσει ένα δίκτυ βαθιάς οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ αλλά και τους Eυρωπαίους Επιτρόπους για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έχει δεσμευθεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δρομολογήσει μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Yψηλό το δημοσιονομικό κόστος για μείωση ΦΠΑ σε κάποια αγαθά

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος σε ενδεχόμενα μέτρα στήριξης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει γρήγορα αντανακλαστικά και θα συνεχίσει να πράττει το ίδιο εφόσον οι συνθήκες το επιτάσσουν.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Θα υπάρξουν παρεμβάσεις για τις αυξήσεις των τιμών

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως παροδικό το φαινόμενο των πληθωριστικών πιέσεων και των αυξήσεων των τιμών, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού μετά το 2022.