ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Παρουσιάστηκε η νέα Retail Committee του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ Στ. Καφούνης δήλωσε επίσης ότι οι έμποροι πρότειναν στον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση μια σειρά από λύσεις που θεωρούν ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά τον εμπορικό κόσμο της πρωτεύουσας.

Τη νέα Retail Committee του συλλόγου η οποία θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για το λιανεμπόριο και θα έχει σημαντικό ρόλο παρουσίασαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Στη συνέχεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν τον κ. Παπαθανάση για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο μαχόμενος εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας και ο κ. υφυπουργός υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός στην επίλυσή τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε τον κ. Παπαθανάση στα γραφεία μας και αφού του παρουσιάσαμε τη νέα μας επιτροπή, τού εκθέσαμε τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα οι μαχητές έμποροι της Αθήνας. Προτείναμε στον κ. υφυπουργό μία σειρά από λύσεις οι οποίες θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά όλο τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης τόνισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, έθεσε σε προτεραιότητα την στήριξη της αγοράς, υποστηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλες τις πρωτοφανείς κρίσεις που αντιμετωπίσαμε-υγειονομική, γεωπολιτική, πληθωριστική.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν και παραμένει αρωγός στην ανάπτυξη της χώρας και πολύτιμος συνεργάτης στις όποιες αποφάσεις λαμβάνουμε. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εχέγγυα ώστε οι εμπορικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις, να κατακτήσουν τις μελλοντικές τάσεις όπως η ψηφιοποίηση και να συνεχίσουν να ακμάζουν, δίνοντας ώθηση στην εγχώρια οικονομία και ανάπτυξη.

Θα παραμείνουμε στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου, επιλύοντας τα δίκαια αιτήματά του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την ορθή δημοσιονομική διαχείριση της χώρας ώστε να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης σε πολίτες και επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή πλαφόν κέρδους και στα σχολικά είδη φέρνει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας σημείωσε πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έφερε απτά αποτελέσματα και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η μάχη κατά της ακρίβειας και των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο ύψους 55.000 ευρώ στην Cepal από το υπ. Ανάπτυξης

Ο Αδ. Γεωργιάδης κάλεσε τις εισπρακτικές εταιρείες να τηρούν τη νομιμότητα και να μην ενοχλούν πέραν των ορίων του Νόμου τους δανειολήπτες. Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε δυο εταιρείες ρουχισμού από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λένε «όχι» οι έμποροι σε ρύθμιση για ανοιχτά καταστήματα τη νύχτα

Η ρύθμιση προβλέπει την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, πέρα από τις 21:00 και συγκεκριμένα και έως τις 06:00 το πρωί, μετά από πρόταση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου προς τον Δήμο.