ΓΔ: 1194.34 -0.50% Τζίρος: 72.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Αυξημένες οι αιτήσεις ρύθμισης χρεών με τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Οι συνολικές ρυθμίσεις οφειλών που έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι και το τέλος Απριλίου του 2023, ανέρχονται σε 4.630 (+274 σε σχέση με το τέλος Μαρτίου). Αντιστοιχούν σε 1,54 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Ανοίγει βηματισμό η ρύθμιση οφειλών με τον εξωδικαστικό μηχανισμό μετά και τις τελευταίες βελτιώσεις που έγιναν στη νομοθεσία, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων μηνών είναι ο αριθμός των νέων αιτήσεων του Απριλίου 2023, που εισήχθησαν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Οι αιτήσεις ανέρχονται σε 4.110, ενώ ομοίως σημαντική αύξηση παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο και στις οριστικές υποβολές, που παρουσιάζονται αυξημένες κατά 50% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης, οι συνολικές ρυθμίσεις οφειλών που έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι και το τέλος Απριλίου του 2023, ανέρχονται σε 4.630 (+274 σε σχέση με το τέλος Μαρτίου), οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,54 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Σημαντική είναι, επίσης, και η διατήρηση του ποσοστού της εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς, σε υψηλό επίπεδο για έξι συνεχείς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος εγκρισιμότητας των χρηματοδοτικών φορέων τους έξι τελευταίους μήνες, κυμάνθηκε στο 72%.

Αναφορικά με την υποστήριξη οφειλετών και εξουσιοδοτημένων συμβούλων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myEGDIXlive, τα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν στους 4,5 μήνες λειτουργίας της ξεπέρασαν τις 8,4 χιλ.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργακόπουλος: Επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στην αγορά NPEs

Ο Μanaging Director της Intrum Ελλάδος σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από funds για την ελληνική αγορά και ότι επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ αναμένεται να υπάρξουν σε ακίνητα που συνδέονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
ΕΕΔΑΔΠ-Syneleysh
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικός ο ρόλος των Εταιρειών Διαχείρισης στην ελληνική οικονομία

Στον απολογισμό πεπραγμένων παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα βασικά μεγέθη που χαρακτηρίζουν τον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης, ενώ παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και ο ρόλος της Ένωσης σε θεσμικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη διαχείριση ΜΕΔ.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Ιούλιο

Η χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό για το σύνολο της οικονομίας να προσγειώνεται στο 0,6% από 2,7% που ήταν τον Ιούνιο. Αποπληρωμές δανείων από επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Θωρακισμένες οι ελληνικές τράπεζες παρά τις αναταράξεις

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η αύξηση των επιτοκίων και οι κινήσεις μείωσης τους κόστους θα ενισχύσουν τη μέση λειτουργική κερδοφορία των τραπεζών παρά την άνοδο των κόκκινων δανείων που αναμένεται στο β΄ εξάμηνο.