ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την τηλεθέρμανση στην Κοζάνη

Η δράση, προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ, δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της Δυτικής Μακεδονίας και αφορά την κατασκευή αγωγών διασύνδεσης τηλεθέρμανσης και λοιπά έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Υπογράφηκε σήμερα από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ  η πρόσκληση για το έργο  «Κατασκευή - Εκσυγχρονισμός Δικτύων Τηλεθέρμανσης» στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κοζάνης.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι:

 • Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση - Αποχέτευσης Κοζάνης
 • Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθάρμανσης Πτολεμαϊδας
 • Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθάρμανσης Αμύνταιου.

Η δράση, προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ, δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της Δυτικής Μακεδονίας και αφορά:

α) στην κατασκευή των αγωγών διασύνδεσης της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το  ενιαίο σύστημα τηλεθερμάνσεων εντός του ΑΗΣ/ΔΕΗ Καρδιάς, κατασκευή νέου αντλιοστασίου στον ΑΗΣ Καρδιάς και διασύνδεση με τις μονάδες παραγωγής θερμικής  ενέργειας ΣΗΘΥΑ, μετασκευές αντλιοστασίων τηλεθέρμανσης, αναβάθμιση του  υφιστάμενου λεβητοστασίου αιχμής/εφεδρείας και λοιπές συνοδευτικές εγκαταστάσεις.

β) Λοιπά έργα κατασκευής ή εκσυγχρονισμού δικτύων τηλεθέρμανσης και τηλεψύξης για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητάς τους, καθώς και κατασκευή - αναβάθμιση υποδομών συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης, τηλεθέρμανσης και τηλεψύξης, με στόχο την ασφάλεια εφοδιασμού των σχετικών συστημάτων σε άλλες περιοχές.

Στις επιλέξιμες ενέργειες της πρόσκλησης περιλαμβάνονται:

 • Αγωγοί Μεταφοράς και διασύνδεσης - Δίκτυα Διανομής - Αντλιοστάσια ή και μετασκευές αντλιοστασίων και συνοδευτικές τους εγκαταστάσεις.
 • Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού
 • Κατασκευή διάταξης μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής αφαλατωμένου νερού ή /και έργου λήψης αυτού από την υπό ανέγερση νέας μονάδας 5 της ΔΕΗ ΑΕ για την πλήρωση του συστήματος αγωγών μεταφοράς και διανομής τηλεθέρμανσης.
 • Μετασκευές Δ.Ε.Η
 • Συνδέσεις με Δίκτυα Κοινής Ωφελείας και διευθέτηση οδέυσεων Ο.Κ.Ω
 • Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου μέγιστου π/υ 30.000 ευρώ
 • Αρχαιολογικές και σωστικές εργασίες (εφόσον απαιτούνται)
 • Απαλλοτριώσεις - Δουλείες - Αγορές Οικοπέδων
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προτάσεις των προμηθευτών για τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1η Οκτωβρίου

Η διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αφορά το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου οπότε θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στάσσης: Eνέργεια και αποανθρακοποίηση απαιτούν τεράστιες αλλαγές

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ τόνισε πως για να αναπτυχθούν οι καθαρές τεχνολογίες που απαιτούνται χρειάζεται μεταξύ άλλων να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και εκσυγχρονισμός των δικτύων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Στις κορυφαίες χώρες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥ η Ελλάδα που κατέγραψε την μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ των χωρών του δείκτη, συνεχίζει να εφαρμόζει μια πολιτική για την υποστήριξη της ανάπτυξης της αγοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
dei delphoi panel
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορίζοντα δεκαετίας έχει η ΔΕΗ για επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της εταιρείας στις ΑΠΕ, ενώ παρατήρησε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξης της ΔΕΗ προς τα Βαλκάνια ώστε να δημιουργηθούν clusters με στόχο να παράγουμε ρεύμα.
lignitis-dei-apolignitopoiisi-ilektriko-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών

Οι προτάσεις, στοχεύουν να αποτραπεί η οικονομική ερημοποίηση της Μεγαλόπολης και η αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί το εργατικό δυναμικό και τους αυτοαπασχολούμενους είτε με φτωχοποίηση είτε με μετανάστευση.
energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακά δίκτυα: Αλλάζουν τον χάρτη τα σχέδια για επενδύσεις 9 δισ. ευρώ

Έχουν τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να τεθούν σε ισχύ αφού πάρουν το πράσινο φως από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει τον τελικό λόγο για την έγκριση η απόρριψη των επενδύσεων που προτείνονται.