ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

Γ. Μασούτης: Αναγκαίο ένα σταθερό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.

Την ανάγκη να υπάρξει ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης κατά την προκήρυξη των εκλογών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, «οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Χρειάζονται και δικαιούνται σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, στο οποίο να μπορούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα».

Υπενθυμίζουμε πως για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 ανήλθε σε 97.564.300 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2022, που είχε ανέλθει σε 90.100.078 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 61,9%.

Τη μικρότερη, οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών, κατά 7,1%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 20,2%.

Επίσης, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο ανήλθε σε 29.600.523 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, οπότε ήταν 28.844.028 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 39,0%.

Τη μικρότερη, οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 1,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 39%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

keee gytheio synedriasi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΕΕ: Επιδιώκουμε ένα σταθερό και ευέλικτο επιχειρηματικό περιβάλλον

Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο Γύθειο, ξεκίνησαν με εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του Επιμελητήριου Λακωνίας, κ. Παναρίτη.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις για οικονομική ανάπτυξη

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων υπογράμμισε ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα να οδεύσει με σταθερότητα και να προχωρήσει με υπεύθυνα βήματα στην ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι θέσεις των κομμάτων για οικονομία και επιχειρηματικότητα

Στο άτυπο debate του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), συμμετείχαν οι κκ 'Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Δραγασάκης, και Κώστας Σκανδαλίδης. Παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕΕ, Γιώργος Καρανίκας 
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Να μην μπει η οικονομία σε περίοδο αβεβαιότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιχειρηματίες ζητούν να μην υπάρξει φέτος προεκλογική πλειοδοσία

Σε συνεδρίαση του ΕΒΕΠ επισημάνθηκε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος καλείται να δράσει σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, όπου τα στοιχήματα της ανάπτυξης, του πλεονάσματος, της απασχόλησης και του πληθωρισμού πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθούν.
laptop
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν 270.000 Ψηφιακά Πιστοποιητικά/Υπογραφές σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις - μέλη των επιμελητηρίων της χώρας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν ψηφιακή υπογραφή, τα οποία πρέπει να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της κεφαλαιουχικής επιχείρησης.