ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Στη Σύνοδο Κορυφής για ένα Νέο Παγκόσμιο Οικονομικό Σύμφωνο ο Θ. Πελαγίδης

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν οι οικονομικές προκλήσεις που απορρέουν από τις πολυεπίπεδες κρίσεις των τελευταίων ετών κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή, πληθωριστική.

Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για ένα Νέο Παγκόσμιο Οικονομικό Σύμφωνο θα συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Πελαγίδης που θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 22 Ιουνίου στο Παρίσι.

Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν. Θα συμμετάσχουν σε αυτή περισσότεροι από 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι περισσοτέρων από 40 διεθνών οργανισμών, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν οι οικονομικές προκλήσεις που απορρέουν από τις πολυεπίπεδες κρίσεις των τελευταίων ετών – κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή, πληθωριστική –, με στόχο να τεθούν οι βάσεις για  τη μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού συστήματος, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και η κλιματική αλλαγή και να προστατευθεί η βιοποικιλότητα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάθμιση ΛΑΕΔ με 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Ν. Παπαθανάσης

Η αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2021-2027, σύμφωνα με απόφαση του αναπλ. υπουργού Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση.
Κυριάκος Πιερρακάκης προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο ο ΥΠΟΙΚ και πρόεδρος Eurogroup Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ αργότερα μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο για να μιλήσει στο Forum της ΕΤΕπ με θεματικές την Ένωση Αποταμιεύσεων και το ψηφιακό ευρώ.
Κωνσταντίνος Κόλλιας πρόεδρος ΟΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόλλιας: Αλλαγές στα νέα πρόστιμα για εκπρόθεσμες και ανακριβείς δηλώσεις

Την ανησυχία λογιστών και επιχειρήσεων για τα αυστηρότερα πρόστιμα του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας μεταφέρει ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας, ζητώντας αναλογικότητα, ευελιξία και μηχανισμό αυτοδιόρθωσης.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Τα έσοδα πετρελαίου Βενεζουέλας σε λογαριασμούς ΗΠΑ, λέει υπουργός

Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας θα κατατίθενται πλέον απευθείας σε λογαριασμούς του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και όχι μέσω ταμείου στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο νομοσχέδιο: Μειώσεις φόρων, αλλαγές σε συντάξεις και αφορολόγητο πετρέλαιο

Το ΥΠΕΘΟΟ παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο φορολογικές και συνταξιοδοτικές αλλαγές, με ρυθμίσεις για οφειλές δημοσίων φορέων προς ΔΕΚΟ και βασικές τροποποιήσεις στο νέο σχετικό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή.