ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
money, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Λήγει σήμερα η προθεσμία για ρύθμιση ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών

Η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, και η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την επανένταξη στις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να έχει αναφέρει πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

Σύμφωνα με τον νόμο 5036/2023:

  • Δίδεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων και τις έχασαν έως την 1η Φεβρουαρίου 2023, να τις αναβιώσουν, καταβάλλοντας έως σήμερα δύο μηνιαίες δόσεις.
  • Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών για τους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά απέκτησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου 2023, ρυθμίζονται σε έως και 72 δόσεις με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης κατά την 1/11/2021 δεν είχε λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές ή, εάν είχε, ήταν τακτοποιημένες.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, και η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΘΟ: 255.000 επιχειρήσεις συνέδεσαν POS-ταμειακές ή έκλεισαν ραντεβού

Τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός των διασυνδέσεων έχει ενταθεί, καθώς ολοκληρώνονται περί τις 5.000 διασυνδέσεις ημερησίως. Με τους ρυθμούς αυτούς αναμένεται πως το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.
POS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός για τα POS και τις ταμειακές, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Αποκλείει παράταση πέραν της 29ης Φεβρουαρίου το υπ. Οικονομικών, ενώ καθιερώνονται πρόστιμα τουλάχιστον 1.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις και κυρώσεις στους παρόχους. Πότε μπορεί να δοθεί χρόνος ενός μήνα σε μια επιχείρηση.
POS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στάλθηκαν ήδη 15.000 e-mails από την ΑΑΔΕ στις εταιρείες για τα POS

Καθημερινά θα αποστέλλονται αντίστοιχα e-mails και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, για τις οποίες οι πάροχοι POS και οι κατασκευαστές ταμειακών μηχανών θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ ότι η διασύνδεσή τους είναι έτοιμη να προχωρήσει.