ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, euro, money, cash
Φωτο: Shutterstock

«Έξτρα» 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Ταμείου Δανείων για αγρότες

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα ανέλθει στα 31,5 εκατ. από 21,5 εκατ. που είναι σήμερα.

Επιπλεόν 10.000.000 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ).

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στον πολύ υψηλό ρυθμό απορρόφησης των πόρων του συγκεκριμένου ταμείου. Έτσι, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης σε συνεργασία με τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη αποφάσισαν ότι με τον τρόπο αυτό να διατηρηθεί η δυναμική.

Ωφελούμενοι του ΤαΜιΔΑΕ είναι επαγγελματίες αγρότες, νομικά πρόσωπα με κύρια δραστηριότητα την γεωργία, νέοι γεωργοί ενταγμένοι στην δράση 6.1,αναγνωρισμένα συλλογικά σχήματα αγροτών και μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με τελικό προϊόν γεωργικό.

Τα δάνεια θα κυμανθούν από από 3.000  έως 25.000 ευρώ με χρόνο αποπληρωμής του από 2 έως 5 έτη. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα ανέλθει στα 31,5 εκατ. από 21,5 εκατ. που είναι σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαχαράκη: Αύξηση αφορολόγητου ανά παιδί και αύξηση άδειας μητρότητας

Η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα επιδοτούμενα δάνεια. Όπως ανέφερε «αυτή την εβδομάδα έχουμε φτάσει στα 5.600 δάνεια σε νέα ζευγάρια, την κοινωνική αντιπαροχή – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας για διαμερίσματα και άλλους χώρους».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

M. Τσαρμπόπουλος: H καινοτομία είναι μία από τις κεντρικές αξίες μας

Ο κ. Τσαρμπόπουλος επεσήμανε πως η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Alpha Bank, ως η Τράπεζα που εισήγαγε τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη χώρα το 1981 και που το 2021 έδωσε τη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης στα ΑΤΜ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λ. Αυγενάκης: Πληρωμές 700 εκατ. ευρώ στους αγρότες μέχρι το Πάσχα

Όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πιστωθούν τα αδιάθετα της ενιαίας ενίσχυσης του 2023, καθώς και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ προτεραιότητα θα έχουν και οι πληρωμές στα οικολογικά σχήματα.