ΓΔ: 1604.29 0.21% Τζίρος: 115.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40 DATA
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Δάνεια για αγρότες έως 25.000 με ευνοϊκούς όρους από την Τρ. Πειραιώς

Τα δάνεια κυμαίνονται από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, με διάρκεια από 2 έως και 7 έτη. Για τα πρώτα δύο χρόνια είναι άτοκα, καθώς το επιτόκιό τους επιδοτείται κατά 100% από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξιοποίηση των πρόσθετων πόρων ύψους 40 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η χρηματοδότηση των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα (γεωργοί και κτηνοτρόφοι), καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στην επεξεργασία τροφίμων, με τελικό προϊόν γεωργικό (μεταποιητικές αγροτικές επιχειρήσεις).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με τα δάνεια του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δίνεται η δυνατότητα στους επιλέξιμους πιστούχους, βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) που θα καταθέσουν, να καλύψουν τόσο επενδυτικές ανάγκες όσο και λειτουργικές δαπάνες. 

Τα δάνεια κυμαίνονται από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, με διάρκεια από 2 έως και 7 έτη. Για τα πρώτα δύο χρόνια είναι άτοκα, καθώς το επιτόκιό τους επιδοτείται κατά 100% από το Ταμείο, ενώ για  την υπολειπόμενη διάρκεια, το επιτόκιό τους θα είναι μειωμένο κατά 50%, σε σχέση με το επιτόκιο αντίστοιχων δανείων, λόγω της άτοκης συνεισφοράς αυτού.

Πρόσθετο πλεονέκτημα των δανείων αυτών είναι το γεγονός ότι για τη λήψη τους δεν απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις/αγρότες μπορούν παράλληλα να κάνουν χρήση τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών (mentoring) μέσα από συνεργαζόμενες με την Τράπεζα Συμβουλευτικές εταιρείες. Για την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη η επιχείρηση/αγρότης μπορεί να λάβει επιπλέον επιχορήγηση 300 ευρώ, στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος. 

Η Τράπεζα Πειραιώς, υποστηρίζοντας τους αγρότες σε κάθε τους βήμα, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους της Δράσης, ότι μπορούν να υποβάλλουν σήμερα κιόλας τις δύο απαραίτητες αιτήσεις: 

  • Την 1η στην πλατφόρμα KYC (Know Your Customer) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας www.hdb.gr, για να πάρουν τον μοναδικό κωδικό ς και
  • Τη 2η στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr, επιλέγοντας την Τράπεζα Πειραιώς. 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του αιτήματος, ο επιχειρηματίας/αγρότης μπορεί να επισκεφθεί ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, προσκομίζοντας το έντυπο της αίτησης από το ΠΣΚΕ, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος, ώστε να προχωρήσει το αίτημα χρηματοδότησής του.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στρατηγική της επιλογή την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στήριξη του αγροτικού τομέα, καθώς θεωρεί ότι διαθέτει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Piraeus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα από την Πειραιώς για την στήριξη της θερμοκηπιακής γεωργίας

Η τράπεζα δημιούργησε αποκλειστικά για τις θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει λύσεις στους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δέκα διακρίσεις για την Πειραιώς στα Procurement Excellence Awards 2025

Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν την έμφαση που δίνει η Πειραιώς στην υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών προμηθειών που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, τη διαχείριση κινδύνων και τη στρατηγική συνεργασία με τους προμηθευτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα θερμοκήπια Smart Greenhouses είναι το μέλλον της ελληνικής γεωργίας

«Η ανάπτυξη της έξυπνης γεωργίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΚΑΓΕΜ, καθώς είναι μια μοναδική ευκαιρία συνδυασμού της παράδοσης της ελληνικής γεωργίας με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες», σημείωσε η επικεφαλής της, Δ. Εμμανουηλίδου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αναγόρευση του Χρήστου Μεγάλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παν. Πειραιώς

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, χαρακτήρισε τον τιμώμενο, ως μια εξέχουσα επιχειρηματική προσωπικότητα, που ενσαρκώνει στο ακέραιο τις αρετές του σύγχρονου ηγέτη.