ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τους αγρότες απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η τράπεζα βαθιά ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής θέλει να αναδείξει κρίσιμες πτυχές του προβλήματος και δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει το πως επηρεάζεται η αγροτική παραγωγή.

Η Τράπεζα Πειραιώς πορεύεται σταθερά προς ένα βιώσιμο αύριο, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας οριζόντια, σε όλες τις περιοχές δράσης της, κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG). Παράλληλα, παραμένει στην αιχμή της πρωτοπορίας και στον αγροτικό τομέα. Υπηρετεί με συνέπεια, όραμα και σχέδιο πρακτικές ευφυούς γεωργίας, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα. 

Η Τράπεζα Πειραιώς, βαθιά ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, θεώρησε σκόπιμο να "φωτίσει" κρίσιμες πτυχές του προβλήματος, εστιάζοντας στις επιπτώσεις, που μπορεί να έχει στον πρωτογενή τομέα. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ". Μέσα από αυτό αναδεικνύει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την αγροτική παραγωγή, πως επιβαρύνει την επισιτιστική κρίση και εστιάζει στους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών, με παραδείγματα καλών πρακτικών από Έλληνες αγρότες. 

Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Θέτοντας το Πρόβλημα – Δείχνοντας την Κατεύθυνση των Λύσεων» ορίζει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τον αντίκτυπο στη γεωργική παραγωγή. Παράλληλα, αναδεικνύει την κατεύθυνση των λύσεων με έμφαση στην έννοια της «αειφορίας».

Το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο: «Προστασία της Αγροτικής Παραγωγής, Μετριασμός και Προσαρμογή» εστιάζει στο πως ο αγρότης μπορεί να μετριάσει το ανθρακικό του αποτύπωμα, να προσαρμοστεί στα ακραία φαινόμενα και να θωρακιστεί αποτελεσματικά απέναντί τους.  

Το τρίτο επεισόδιο με τίτλο: «Ευφυής Γεωργία», ξεναγεί τους αγρότες στο έξυπνο αγρόκτημα της νέας εποχής και παρουσιάζει την ευφυή γεωργία και τα συστήματα της γεωργίας ακριβείας, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς. 

Το τέταρτο επεισόδιο με τίτλο: «Ο λόγος στον Έλληνα παραγωγό - Το ελληνικό σταφύλι», εστιάζει στο πως το κλίμα και οι θερμοκρασίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και τη στρεμματική απόδοση και πως ο παραγωγός μπορεί να σταθεί απέναντι στις νέες ακραίες συνθήκες που φέρνει η κλιματική κρίση. 

Το πέμπτο επεισόδιο με τίτλο: «Ο λόγος στον Έλληνα παραγωγό - Το φιστίκι Αιγίνης» αναφέρεται στη Γεωργία του Άνθρακα και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ένας Έλληνας αγρότης προσεγγίζει πρακτικά το θέμα.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ προβάλλεται από την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς και στο youtube. Η προβολή των πέντε επεισοδίων της σειράς  θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων περιοχών

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Mε νέες εκπαιδεύσεις ο 10ος κύκλος του Project Future

Το πρόγραμμα συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και περιλαμβάνει σε κάθε κύκλο νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν. 
ESG

Τρ. Πειραιώς: Σε λειτουργία τα ΑΤΜ που διαθέτουν φωνητική υποστήριξη

Το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.