ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου», έχει καλυφθεί το 85%

Το Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» έχει συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και στοχεύει στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών νέων, ηλικίας από 25 έως και 39 ετών.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, για διπλασιασμό του προϋπολογισμού του Προγράμματος «Σπίτι Μου» και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB, ολοκλήρωσε με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, μέσα σε λίγες ώρες και νωρίτερα από ημερομηνίες-στόχους, τους απαραίτητους ελέγχους, δεσμεύοντας προς το τραπεζικό σύστημα επιπλέον 275 εκατ. ευρώ

Με τον τρόπο αυτό, το ποσό των υπαγωγών ενεργών αιτήσεων για το Πρόγραμμα που διαχειρίζεται για τη Δ.ΥΠ.Α. η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB, ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ καλύπτοντας ήδη το 85% του προϋπολογισμού της Δ.ΥΠ.Α. που πλέον ανέρχεται στα 750 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της HDB, το ποσό της δέσμευσης αφορά σε 8.000 στεγαστικά δάνεια, με το μέσο όρο εγκεκριμένης χρηματοδότησης να ανέρχεται σε περίπου 105.000 ευρώ.

 Το Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» έχει συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και στοχεύει στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών νέων, ηλικίας από 25 έως και 39 ετών.

Το 75% κάθε δανείου χορηγείται άτοκα (επιδοτείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΠΑ με διαχειριστή την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB), ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τα συνεργαζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα πλήρους επιδότησης επιτοκίου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι σχετικές αιτήσεις έχουν ήδη προωθηθεί στις εμπορικές τράπεζες. Οι υπαγωγές αιτήσεων συνεχίζονται μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων (απομένουν περίπου €100 εκατ.)

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε σχετικά:· «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά, με ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία, σ’ ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση. 

Με το Συγχρηματοδοτούμενο Στεγαστικό Πρόγραμμα «Σπίτι Μου», η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB συμβάλλει καθοριστικά στην πιστωτική επέκταση, προσφέροντας επαρκείς εξασφαλίσεις στο τραπεζικό σύστημα και -το σημαντικότερο- άμεση πρόσβαση με χαμηλότερο κόστος χρήματος στους δανειολήπτες, στη συγκεκριμένη περίπτωση στους νέους με χαμηλά εισοδήματα. 

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα HDB, τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί στην θέση που της αρμόζει στον οικονομικό προγραμματισμό της Πολιτείας.  Δεν είναι τυχαίο που τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και αναπτυσσόμενες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, η συνεισφορά των αναπτυξιακών τραπεζών σε βάθος χρόνου είναι καίρια και ιδιαίτερα αποτελεσματική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

akinita_real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιρρήσεις της ΕΚΤ για απαγόρευση μετρητών στις συναλλαγές ακινήτων

Σύμφωνα με την διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου οι αγοραπωλησίες ακινήτων θα γίνονται αποκλειστικά με χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής. Συμβόλαια που αναφέρουν μερική ή ολική εξόφληση του τιμήματος με μετρητά είναι άκυρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Προτεραιότητα η χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, «η HDB δεσμεύεται να συμβάλει καθοριστικά στον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε μια βιώσιμη, ευημερούσα και συμπεριληπτική κοινωνία.