Φωτο: Shutterstock

Όλα τα μεγάλα ζητήματα της αγοράς ακινήτων στο τραπέζι

Αύριο πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της ΠΟΜΙΔΑ όπου αναμένται να συζητηθούν θέματα που που απασχολούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά γενικότερα των κατοίκων αστικών κέντρων.

Mε ενδιαφέρον αναμένεται αύριο το πρωί η ετήσια καθιερωμένη γενική συνέλευση της ΠΟΜΙΔΑ, με θέματα που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά γενικότερα των κατοίκων αστικών κέντρων.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται σε μια θετική χρονικά συγκυρία καθώς παρατηρείται μεγάλη άνοδος τιμών στις περισσότερες περιοχές της χώρας που προσεγγίζει και το 30%, μετά την δεκαετία κρίση, που όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς ακινήτων αποτέλεσαν πραγματικά «πέτρινα χρόνια».

Στα βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνονται οι νέες αυτές προοπτικές για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η περιστολή της γραφειοκρατίας και αυτοματοποίηση διαδικασιών στις συναλλαγές ακινήτων, ο τρόπος αντιμετώπισης δύστροπων ενοικιαστών καθώς και ζητήματα που συνδέονται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών και ειδικότερα φορολογικά, νομικά και κοινωνικά θέματα.

Επίσης το επίκαιρο θέμα της αναβάθμισης των υπαρχόντων κτιρίων με το «Εξοικονομώ κατ’οίκον» και φοροεπιδότηση.

Στη συνέλευση θα παραστούν και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών φορέων που σχετίζονται με τα ακίνητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ