ΓΔ: 785.63 -0.23% Τζίρος: 8.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:21:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μπουλντόζες στο Ελληνικό για πρόδρομες εργασίες

Δίνεται η άδεια στη Lamda Developement να αρχίσει κατεδαφίσεις κτιρίων πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση όλων των μετοχών της Ελληνικο ΑΕ για να αρχίσει κανονικά το έργο.

Εντός του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών για τα υδατοδρόμια «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις» εντάσσεται ρύθμιση για την έναρξη πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό. 

Ειδικότερα στο άρθρο 67 προβλέπεται ότι θεωρούνται νομίμως όλες οι εγκαταστάσεις τόσο στο Ελληνικό όσο και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπουργού Ανάπτυξης. Εντός του μήνα από την ψήφιση του νόμου θα εκδοθούν ύστερα από εισήγηση της Ελληνικό ΑΕ. Αυτό σημαίνει πώς προβλέπεται άδεια κατεδάφισης όλων των εγκαταστάσεων εκτός των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα ή διατηρούμενα ενώ ορισμένα κτίρια όπως εκείνα των σωματείων ΑΜΕΑ, τα κτίρια που στεγάζεται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του υπουργείου Ναυτιλίας, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Η κατεδάφιση των κτιρίων / κτισμάτων από την  Lamda Development θα συμβεί πριν από την μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Lamda Development. Σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου ορίζονται και οι δαπάνες κατεδάφισης που θα βαρύνουν και τη Lamda Development αλλά και την Ελληνικό ΑΕ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Σύμβολο μίας νέας εποχής για την Ελλάδα το Ελληνικό 

Εκτενές δημοσίευμα για την έναρξη εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό φιλοξενεί η οικονομική Handelsblatt σχολιάζοντας ότι από συνώνυμο της οικονομικής παρακμής γίνεται πλέον σύμβολο μιας νέας εποχής για την Ελλάδα.     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη - Lamda Development για το Ελληνικό

Mε το δευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την λήψη αποφάσεων που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Χαμένο και το '21 για το μεγάλο έργο, νέα δεδομένα με την πανδημία

Πολύπλοκες οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση των κρίσιμων συμβάσεων. Δύσβατος ο δρόμος για την ενεργοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης ύψους 1,182 δισ., προβληματίζει το ρίσκο.