Μπουλντόζες στο Ελληνικό για πρόδρομες εργασίες

Δίνεται η άδεια στη Lamda Developement να αρχίσει κατεδαφίσεις κτιρίων πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση όλων των μετοχών της Ελληνικο ΑΕ για να αρχίσει κανονικά το έργο.

Εντός του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών για τα υδατοδρόμια «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις» εντάσσεται ρύθμιση για την έναρξη πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό. 

Ειδικότερα στο άρθρο 67 προβλέπεται ότι θεωρούνται νομίμως όλες οι εγκαταστάσεις τόσο στο Ελληνικό όσο και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπουργού Ανάπτυξης. Εντός του μήνα από την ψήφιση του νόμου θα εκδοθούν ύστερα από εισήγηση της Ελληνικό ΑΕ. Αυτό σημαίνει πώς προβλέπεται άδεια κατεδάφισης όλων των εγκαταστάσεων εκτός των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα ή διατηρούμενα ενώ ορισμένα κτίρια όπως εκείνα των σωματείων ΑΜΕΑ, τα κτίρια που στεγάζεται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του υπουργείου Ναυτιλίας, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Η κατεδάφιση των κτιρίων / κτισμάτων από την  Lamda Development θα συμβεί πριν από την μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Lamda Development. Σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου ορίζονται και οι δαπάνες κατεδάφισης που θα βαρύνουν και τη Lamda Development αλλά και την Ελληνικό ΑΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη - Lamda Development για το Ελληνικό

Mε το δευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την λήψη αποφάσεων που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο κοντά οι μπουλντόζες στο Ελληνικό για την κατεδάφιση κτισμάτων

Σήμερα θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής προκειμένου να εγκρίνει ή όχι τον κατάλογο με τις κατασκευές και κτίρια που θα κατεδαφιστούν στο Ελληνικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία του ΥΠΟΙΚ με τη Lamda για τα ακίνητα στο Ελληνικό

Μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες για την έναρξη των έργων στο Ελληνικό διευθετήθηκε με τη συμφωνία του ΥΠΟΙΚ με τη Lamda για τη διανομή των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.