ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από την ΕΚΤ ζήτησε ο Κ. Μίχαλος

Την άποψή του ότι απαιτούνται ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μην αδικούνται χώρες, όπως συνέβη με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Κ. Μίχαλος στον διοικητή της Τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λικάνεν.

Την ανάγκη ουσιαστικότερων παρεμβάσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μην αδικούνται χώρες, όπως συνέβη στο παρελθόν με την Ελλάδα αλλά κυρίως να δοθεί έμφαση στη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον διοικητή της Τράπεζας της Φινλαδίας και πρώην Επίτροπο της ΕΕ Έρκι Λικάνεν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι στο πλαίσιο της συνεδρίασης των Ευρωεπιμελητηρίων, και ο κ. Μίχαλος με την ιδιότητά του και ως αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Λικάνεν για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ευρωπαϊκή επιμελητηριακή κοινότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο κ. Μίχαλος παρουσίασε και τις θέσεις των ελληνικών επιμελητηρίων για την αποτελεσματικότερη δράση των Ευρωεπιμελητηρίων και πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν για την ευρυθμότερη λειτουργία τους. Ο κ. Μίχαλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον διοικητή για τα σημαντικά άλματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία, μετά και το τέλος των μνημονίων και ότι γίνονται όλες οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθεί ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα, ενώ ταυτόχρονα δίνεται μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα πρέπει να αναλάβουν δυναμικότερη δράση για τη δημιουργία μιας παραγωγικότερης και ανταγωνιστικότερης Ευρώπης, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να υπάρχει και μια σημαντικότερη προσέγγιση για την περαιτέρω ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, ώστε να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Ειδικότερα, για τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι απαιτούνται ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μην αδικούνται χώρες, όπως συνέβη στο παρελθόν με την Ελλάδα. Αλλά κυρίως να δοθεί έμφαση στη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να πιστέψει στην Ελλάδα καλεί τη γερμανική επιχειρηματικότητα ο Μίχαλος

Tα περιθώρια και οι ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων, με όχημα την επιμελητηριακή συνεργασία είναι πολλά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Merismata, Merisma, Dividends
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το ναι του ΕΚΤ για διανομή μερίσματος από τις ελληνικές τράπεζες

«Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας επιστρέφει στην κανονικότητα μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που οδήγησαν στην κρατικοποίησή τους την προηγούμενη δεκαετία» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.
businessdaily-Papaconstantinou-Christina-TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Τον Ιούνιο η απόφαση για τα μερίσματα των τραπεζών

Όπως σημείωσε «εκτός από την εξυγίανση των ισολογισμών τους, οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν επίσης να αναπληρώσουν τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας τους μέσω της αύξησης της κερδοφορίας».