ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πώς θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις η σύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι: «Η έναρξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΓΕΜΗ βοηθά στην απλοποίηση διαδικασιών και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των επιχειρησεων».

Σε λειτουργία τίθεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η αυτόματη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου με τις μεταβολές των Ανωνύμων Εταιρειών, μέσω διαλειτουργικότητας με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προηγηθεί συστηματική συνεργασία μεταξύ της ΚΕΕΕ και της ΑΑΔΕ. Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ,  κ. Γιώργου Πιτσιλή, από τις 11 Οκτωβρίου 2023, εκκινεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ ΑΑΔΕ και ΓΕΜΗ.

«H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τα στελέχη και το Διοικητικό Συμβούλιο συνεργάστηκαν με την AAΔE, ώστε να ολοκληρωθεί το σύστημα διαλειτουργικότητας μεταξύ ΓEMH και AAΔE. Tο επόμενο διάστημα, οι επιχειρήσεις μέλη μας, θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, τις οποίες θα προσφέρει το ΓEMH, ξεπερνώντας χρόνια εμπόδια γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούσαν το ελληνικό επιχειρείν. Σημειώνεται ότι επιδίωξή μας αποτελεί η επέκταση της διαλειτουργικότητας και στις υπόλοιπες νομικές μορφές», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, από την πλευρά του ανέφερε: «Η έναρξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΓΕΜΗ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα απλοποίησης διαδικασιών και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των επιχειρησεων. Και είναι αποτέλεσμα πολύμηνης εντατικής συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να αφαιρούμε γραφειοκρατικά εμπόδια στη λειτουργία του επιχειρείν, προσφέροντας όλο και καλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pitsilis-mpratakos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάθμιση των επιχειρήσεων από τη διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε και στην υπηρεσία timologio που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Προαιρετικός από 17 Ιουλίου ο IBAN πριν την υποβολή δηλώσεων

Η γνωστοποίηση του IBAN του τραπεζικού λογαριασμού των φορολογουμένων είναι προαιρετική από αύριο 17 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή. Ποιες περιπτώσεις φορολογουμένων αφορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Λειτουργία νέων Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην Αττική

Oι μεταρρυθμίσεις συμπληρώνουν το πλάνο εκσυγχρονιστικών δράσεων της Ανεξάρτητης Αρχής και αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.