ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skrekas-Kostas
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Κ. Σκρέκας: Ανάγκη να πέσουν οι τιμές και στα επώνυμα προϊόντα

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ζήτησε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής».

Τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), υπό τον Πρόεδρο του, Ιωάννη Γιώτη.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές χρειάζονται όχι μόνο σταθερές, αλλά μειωμένες τιμές σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα. Με τη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωσης Τιμής» στόχος μας είναι να τονώσουμε τον ανταγωνισμό και να πετύχουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, που τόσο το έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της συνάντησης. 

Από την πλευρά του ο Σ.Ε.Β.Τ. δήλωσε πως θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία και εξέφρασε την πρόθεσή του να ενημερώσει περαιτέρω τα μέλη του. «Όπως πράξαμε με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» το προηγούμενο διάστημα, έτσι και σήμερα, θα σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Τ., Ιωάννης Γιώτης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Η ακρίβεια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Για αυτό ζήτησα από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων να αγκαλιάσει τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία για ‘’Μόνιμη μείωση τιμής’’ σε σημαντικά καταναλωτικά προϊόντα. Πολιτεία και βιομηχανία εργαζόμαστε με έναν κοινό σκοπό: τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση. Είμαστε πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Σ.Ε.Β.Τ. για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την τόνωση του ανταγωνισμού. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον καταναλωτή».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Χαράζουμε για την Ελλάδα μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης

«Μόνο πέρυσι η Ε.Τ.Επ. διοχέτευσε πάνω από 2,5 δισ. ευρώ σε έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας με έμφαση στην πράσινη μετάβαση, την καινοτομία και την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο κ. Σκρέκας.
businessdaily-Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Το αρνί στο «καλάθι του Πάσχα» πωλείται κάτω των 10 ευρώ

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «οι προσπάθειες για την αποκλιμάκωση συνίσταται σε τρεις προσπάθειες: στην αύξηση των μισθών, στους ελέγχους και στην τόνωση του ανταγωνισμού».
Kostas Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαθέσιμη στους καταναλωτές η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής

«Ο καταναλωτής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του καλάθι προϊόντων, να συγκρίνει τις τιμές σε ελάχιστο χρόνο, να επιλέξει αλυσίδα και να προχωρήσει στην πιο συμφέρουσα, κατ' αυτόν, αγορά» ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές στα τρόφιμα στο πασχαλινό τραπέζι

Για την συνεχή άνοδο που καταγράφουν οι τιμές στα καύσιμα ο Κ. Σκρέκας θύμισε το πλαφόν που έχει τεθεί στο περιθώριο κέρδους στα πρατήρια και τόνισε πως γίνονται έλεγχοι και ανά εβδομάδα ανακοινώνονται πρόστιμα.