ΓΔ: 1406.16 -0.41% Τζίρος: 63.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:54:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ψηφίστηκε το ν/σ για δημοσιοποίηση της φορολογίας εισοδήματος πολυεθνικών

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΚΚΕ, «Σπαρτιάτες», «Νίκη», «Πλεύση Ελευθερίας». «Παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για την τροποποίηση της Οδηγίας (ΕΕ) 2013/34 όσον αφορά στη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα - Επικαιροποίηση εθνικής νομοθεσίας για τις υποχρεώσεις δημοσιότητας των εταιρειών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΚΚΕ, «Σπαρτιάτες», «Νίκη», «Πλεύση Ελευθερίας». «Παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Το άρθρο 17 με τις παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ψήφισε μόνο η ΝΔ. Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, το σχέδιο νόμου:

  •    ενισχύει την χρηματοοικονομική και εταιρική διαφάνεια, μέσω της δημόσιας υποβολής δήλωσης στοιχείων φορολογίας εισοδήματος των πολυεθνικών ομίλων και, κατά περίπτωση, ορισμένων αυτόνομων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας.
  •    θεσπίζει την υποχρέωση των κεφαλαιουχικών εταιρειών του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδας ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.
  •    από 1ης Ιανουαρίου 2024 έως το τέλος του έτους, καθιερώνει ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατιμητικοί κίνδυνοι, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο τη μείωση των τιμών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων στα εσωτερικά των κομμάτων και η Εκκλησία έχει εκφράσει την αντίθεση της. Στις 15 Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.
businessdaily-Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Πρόσβαση στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανατρέχοντας στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και κόσμο, ο υπουργός Επικρατείας κατέδειξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει νομοθετηθεί σε 36 χώρες και στις 5 ηπείρους, εκ των οποίων 20 στην Ευρώπη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Εμείς το γονέας 1 και γονέας 2 δεν το αποδεχόμαστε

«Δεν θα κρύβουμε αυτά τα παιδιά, δεν θα κρύβουμε αυτούς τους ανθρώπους και μάλιστα η Πολιτεία θα αξιολογεί όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια αν και οι δύο- ενώ τώρα κρίνει μόνο τον έναν- αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.