ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ktinotrofia
Φώτο: Shutterstock

Νομοσχέδιο για νέο πλαίσιο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Με τις σχετικές προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανάληψης εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ειδική μνεία στους λόγους μη συμμόρφωσης των Περιφερειών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

«Τις επόμενες μέρες ανεβαίνει στη διαβούλευση και τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο μας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το νέο πλαίσιο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ στοχεύει «σε μία ολιστική αντιμετώπιση των ανασταλτικών παραγόντων για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, όπως είναι η γραφειοκρατία, η κωλυσιεργία από πλευράς Περιφερειών και κυρίως τα προβλήματα υλοποίησης που έχουν δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Με τις σχετικές προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανάληψης εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ειδική μνεία στους λόγους μη συμμόρφωσης των Περιφερειών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, υπάρχει σχετική μέριμνα από την πλευρά του ΥπΑΑΤ για ανάληψη εξ' αρχής της διαγωνιστικής διαδικασίας προς εξυπηρέτηση του σκοπού της ενιαίας διαχείρισης αλλά και της ταχύτερης υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου.

«Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες διαγωνισμού για την ανάληψη εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να επιτύχει την όσο δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι είναι κρίσιμο να καθοριστούν οι βοσκήσιμες εκτάσεις μέσω των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ώστε να καθοριστεί η αστική γη, η δασική, η κτηνοτροφική, να καθοριστούν και τα μέρη όπου μπορούν να τοποθετούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η μη ύπαρξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης έχει ως αποτέλεσμα όλα να πηγαίνουν παραπίσω και όλα να είναι εις βάρος της κτηνοτροφίας, όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων στα εσωτερικά των κομμάτων και η Εκκλησία έχει εκφράσει την αντίθεση της. Στις 15 Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.
businessdaily-Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Πρόσβαση στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανατρέχοντας στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και κόσμο, ο υπουργός Επικρατείας κατέδειξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει νομοθετηθεί σε 36 χώρες και στις 5 ηπείρους, εκ των οποίων 20 στην Ευρώπη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Εμείς το γονέας 1 και γονέας 2 δεν το αποδεχόμαστε

«Δεν θα κρύβουμε αυτά τα παιδιά, δεν θα κρύβουμε αυτούς τους ανθρώπους και μάλιστα η Πολιτεία θα αξιολογεί όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια αν και οι δύο- ενώ τώρα κρίνει μόνο τον έναν- αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.