ΓΔ: 2645.89 -1.50% Τζίρος: 167.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:38:38
Dendias
Shutterstock

Δένδιας: Τα μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης αποσταθεροποιούν την περιοχή

Στη συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Πρόεδρο της Μάλτας, Ζ. Βέλα συζητήθηκε η «κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Σάρατζ και την Τουρκία» σύμφωνα με δήλωση του υπουργού.

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, εξήγησε στον Πρόεδρο της Μάλτας, Ζορζ Βέλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας στη Βαλέτα, συζήτησαν «τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Σάρατζ και την κυβέρνηση της Τουρκίας», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση. «Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του Προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη» επισήμανε περαιτέρω ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε τον Ζορζ Βέλα για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με τη Λιβύη.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μάλτας, ο κ. Δένδιας τις χαρακτήρισε εξαιρετικές και σημείωσε πως υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προστατεύουμε τα ελληνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, τονίζοντας τη στήριξη του Ρούμπιο και την παραγγελία F-35, υπογραμμίζοντας τη διαφορά με την Τουρκία.
Ρούμπιο και Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης - Ρούμπιο: Νέο μνημόνιο πληροφοριών και επέκταση του αμερικανικού LNG

Γεραπετρίτης και Ρούμπιο επιβεβαίωσαν την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας–ΗΠΑ, με έμφαση στο αμερικανικό LNG, την άμυνα, τις επενδύσεις και νέο μνημόνιο για την ανταλλαγή πληροφοριών.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν επίσημα διευκρινίσεις από Ρωσία για θάνατο σε εργαστήριο πανώλης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα επιπλέον πληροφορίες από τη Ρωσία για τον θάνατο εργαζομένης σε εργαστήριο μελέτης της πανώλης στη Σιβηρία, ενώ βρίσκονται σε επαφή και με άλλες χώρες για ανταλλαγή πληροφοριών.
Μάρκο Ρούμπιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα: Τι ζητά η Ελλάδα, τι θέλουν οι ΗΠΑ

Στην Ελλάδα φτάνει απόψε ο Μάρκο Ρούμπιο. Αύριο η συνάντηση του Αμερικάνου ΥΠΕΞ με Κυριάκο Μητσοτάκη & Γιώργο Γεραπετρίτη. Η ατζέντα των επαφών, ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, τα θεμέλια και τα βαρίδια των σχέσεων Αθήνας - Ουάσιγκτον.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ: Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο, τρεις νέες συμφωνίες

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, Αθήνα φιλοξενεί τον 6ο Γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη και Μ. Ρούμπιο. Στο επίκεντρο, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ρούμπιο στην Αθήνα για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης θα υποδεχθεί τον Μάρκο Ρούμπιο στις 7 Οκτωβρίου. Θα συζητήσουν για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα κάνουν δηλώσεις, ενώ θα ανοίξουν μαζί τον 6ο Γύρο Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.