ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Skrekas-Kostas
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Σκρέκας: Θα μπει τέλος στις εκπτώσεις σε προϊόντα που είχαν ανατιμηθεί

Όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα libre «η προβληματική και εν πολλοίς παραπλανητική προβολή και επικοινωνία των προσφορών είναι διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει».

Νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως είχε δηλώσει, πρόσφατα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας η νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 ενώ όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα libre «η προβληματική και εν πολλοίς παραπλανητική προβολή και επικοινωνία των προσφορών είναι διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει».

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε «ο τρόπος που αποτυπώνονται οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ είναι κάτι το οποίο ελέγχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια σοβαρή νομοθετική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές. Για παράδειγμα, δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί και άρα δεν είναι πραγματικές εκπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της αγοράς τόνισε: «Οι έλεγχοι της κυβέρνησης για την πάταξη της αισχροκέρδειας είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση. Με διάταξη που ψηφίσαμε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείναμε την ισχύ του νόμου κατά της αθέμιτης κερδοφορίας και για το επόμενο εξάμηνο και, αν χρειαστεί, θα το επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skrekas-Kostas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Η βιώσιμη ανάπτυξη στηρίζεται στη παραγωγική βάση της χώρας

«Οικονομική ανάπτυξη χωρίς διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να υπάρχει, όμως, και μια χώρα χωρίς ισχυρή οικονομία δεν μπορεί να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της»τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παράταση μέχρι το τέλος του έτους στα μέτρα κατά της ακρίβειας

«Είχαμε μείωση του πληθωρισμού, αλλά πρέπει μειωθούν και οι τιμές στο ράφι», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ενισχύεται εντός δεκαημέρου ο Ελεγκτικός Μηχανισμός, καθώς και η πλατφόρμα eΚαταναλωτής.
businessdaily-Skrekas-Kostas
ΔΙΕΘΝΗ

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα στηρίζει την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

«Είναι κρίσιμη η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνόκτητου στόλου στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, καθώς επίσης και η αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών της χώρας μας στις μεταφορές και στην ενέργεια» είπε ο κ. Σκρέκας.
Kostas Skrekas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας: Οι προσπάθειες κατά της ακρίβειας αποδίδουν πλέον καρπούς

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η χώρα μας έχει τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, τονίζοντας ωστόσο πως η κυβερνητική προσπάθεια κατά της ακριβείας δεν σταματάει.