ΓΔ: 1375.23 -0.42% Τζίρος: 5.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μαξ. Σενετάκης: Σημαντικό το έργο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

Η ΕΕΑΕ «Ρυθμίζει, νομοθετεί, αδειοδοτεί επιθεωρεί, καταρτίζει εκπαιδεύει, παρέχει υπηρεσίες διεξάγει έρευνες, μετράει, ενημερώνει εκπροσωπεί τη χώρα στην EURATOM» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), στο Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Η ΕΕΑΕ «Ρυθμίζει, νομοθετεί, αδειοδοτεί επιθεωρεί, καταρτίζει εκπαιδεύει, παρέχει υπηρεσίες διεξάγει έρευνες, μετράει, ενημερώνει εκπροσωπεί τη χώρα στην EURATOM» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός και σημειώνει:

«Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) εγκατεστημένη στο χώρο του Δημόκριτου φροντίζει για την ασφάλεια μας! Την ασφάλεια μας από την ακτινοβολία που βρίσκεται γύρω μας, γιατί όπως λέει ο πρόεδρος της Χρήστος Χουσιάδας, "η ασφάλεια είναι επιλογή μας". Το έργο της ΕΕΑΕ είναι εξαίρετο και ξεκινά δεκαετίες πριν, με την ίδρυση της. Σήμερα η κοινωνική συνεισφορά της είναι σημαντική αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παράδειγμα 1: Μετράει τα επίπεδα ακτινοβολίας σε εγκύους όταν έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να τις καθησυχάσει για να τις αποτρέψει από ενδεχόμενη διακοπή της κύησης υπό το φόβο προσβολής του εμβρύου.

Παράδειγμα 2: Δίνει στοιχεία επιστημονικά όταν κάποιοι συνωμοσιολόγοι διοχετεύουν fake news περί αύξησης της ραδιενέργειας στην χώρα, όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Είχα λοιπόν την χαρά και την τιμή να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις της και να ενημερωθώ για την ιστορία, το όραμα και την αποστολή της. Να γνωριστώ με το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και να ξεναγηθώ στους χώρους όπου κτυπά η καρδιά μιας τόσο σημαντικής για την ασφάλεια μας Επιτροπής.Τους συγχαίρω για το έργο τους και τους ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Αλλάζει πίστα η Ελλάδα με τα ενεργειακά έργα στον Έβρο

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως η Αλεξανδρούπολη μπαίνει σε τελείως νέα τροχιά και θα είναι διαφορετική πόλη στα επόμενα χρόνια, και προανήγγειλε περισσότερες επενδύσεις μεγάλων επενδυτικών ομίλων στην περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Παρά τις δυσκολίες το 2022 είναι καλό για την Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτίμησε πως η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το δύσκολο 2023 και επισήμανε πως η Ελλάδα μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς σε κέντρο ενέργειας από ΑΠΕ.
adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Πρέπει οι Έλληνες να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προέτρεψε τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση γιατί το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβο και πρέπει να μεταβληθούν οι καθημερινές μας συνήθειες.
Adonis-Georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμιση του δικτύου ενέργειας. Για ρεκόρ 28 ετών των επενδύσεων στην Ελλάδα έκανε επίσης λόγο ο υπουργός.