ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
Φωτο: Stringer / SOOC

ΠΑΣΟΚ: Τα Τέμπη είναι η Τραγωδία στην πιο κυνική μορφή της

«Το αποτύπωμα του εγκλήματος των Τεμπών είναι βαθύ και ανεξίτηλο. Είναι η μάχη του μυαλού και της ψυχής με το αδιανόητο» ανέφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη.

«Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σήμερα, στη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, να μην υπάρξει καθόλου νομοθετικό έργο, τιμώντας τη μνήμη των 57 αδικοχαμένων ψυχών, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την κυβερνητική πλειοψηφία και αυτού του θεσμικού οργάνου», τόνισε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών για τους όρους «αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές», η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Όπως δεν εισακούστηκε το παλαιότερο αίτημά μας να μην διερευνήσει η Βουλή την υπόθεση που οδήγησε στο δυστύχημα, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής –όπως τελικά έπραξε η κυβερνητική πλειοψηφία με ‘’απροσδόκητο’’ σύμμαχο το ΚΚΕ (!)- αλλά μέσω της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, που αποτελούσε την θεσμική, όσο και ενδεικνυόμενη, αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί γνωρίζαμε, προκαταβολικά, πως το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως και των περισσοτέρων Εξεταστικών που προηγήθηκαν, ουσιαστικά θα ‘’ξέπλενε’’ το έγκλημα. Γιατί προκαταβολικά γνωρίζαμε πως οι ‘’αριθμοί’’ των κυβερνητικών βουλευτών, θα επαρκούσαν για να συσκοτίσουν και να συγκαλύψουν την υπόθεση, όπου αυτή ‘’άγγιζε’’ στελέχη, βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ».

Η Ευαγγελία Λιακούλη, επιπλέον, τόνισε πως παρά τις εκ του πονηρού προσπάθειες των κυβερνητικών βουλευτών-μελών της Εξεταστικής να συγκαλύψουν την τραγωδία, που ήρθαν να προστεθούν πάνω στο αρχικό έγκλημα της ίδιας της τραγωδίας και των αθώων θυμάτων της και παρά την επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργών να ‘’ξεχαστεί’’ η όλη υπόθεση «Ο λαός δεν ξεχνά! Και γι’ αυτό εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους των πόλεων όλης της χώρας».

Και αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Το αποτύπωμα του εγκλήματος των Τεμπών είναι βαθύ και ανεξίτηλο. Είναι η μάχη του μυαλού και της ψυχής με το αδιανόητο. Είναι η Τραγωδία στην πιο κυνική μορφή της. Είναι το μαθηματικά προαναγγελθέν έγκλημα, που με βεβαιότητα θα προέκυπτε εξαιτίας των εγκληματικών κυβερνητικών παραλείψεων. Ένα έγκλημα που ενώ μπορούσε να αποτραπεί, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, τελικά, δεν απετράπη. Η δε θεσμική παρωδία της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι όπως ‘’κουκούλωσε’’ ευθύνες, συνεργούς και ιθύνοντες, είναι η προσβολή που προσθέτει περισσότερο πόνο στο –ακόμη ανοιχτό- τραύμα».

«365 ημέρες μετά την τραγωδία και 98 ημέρες μετά την έναρξη της Εξεταστικής, ούτε ένα από τα 57 τραγικά ‘’γιατί" των θυμάτων, των ισάριθμων οικογενειών τους, των εκατοντάδων φίλων τους, αλλά και αναρίθμητων πολιτών, δεν έχει απαντηθεί. Ένας χρόνος ΤΙΠΟΤΑ. Ένας χρόνος όπου το σύνθημα ‘’στείλε μου μήνυμα, όταν φτάσεις’" εξακολουθεί να συγκλονίζει το Πανελλήνιο, η κυβέρνηση και οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές της εξακολουθούν να ‘’πανηγυρίζουν’" μια ακόμη φτηνή νίκη –μια μικροπολιτική νίκη ντροπής- στους διαδρόμους της Βουλής, για μια Εξεταστική Επιτροπή που ποτέ δεν θα ακουμπήσει τους ίδιους και το κόμμα τους» κατέληξε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για να συμπληρώσει ότι η φράση «"Στείλε όταν φτάσεις" έγινε στα χείλη του Λαού μας σύνθημα αγώνα- ενός αγώνα για εμάς Ανένδοτου, που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση…».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PASOK-KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

«Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό. Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα, που συνιστά ένα επιτυχημένο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

O Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε, ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής συστήθηκε όχι για να μάθουμε την αλήθεια, αλλά για να απλώσει ένα πέπλο συγκάλυψης των ευθυνών.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η προκαταρκτική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη

Μετά από 15 ώρες συνεδρίασης, απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της σύμβασης «717» στο πλαίσιο της διερεύνησης του δυστυχήματος για τα Τέμπη.