ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Έως το τέλος Φεβρουαρίου το βασικό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής συνάντησης, που είχε με τους επικεφαλής των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί από το ΥΠΕΝ το βασικό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα αφορά, μεταξύ άλλων, στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, στις οικιστικές πυκνώσεις, στο νέο πλαίσιο για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς επίσης και σε μία σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής συνάντησης, που είχε με τους επικεφαλής των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

«Οι ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος, με την προσπάθεια της χώρας να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς», επεσήμανε ο ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο της συνάντησης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, «θέλουμε για μία ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις της. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνούμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε, γιατί έχουμε έναν κοινό στόχο: Μία πραγματικά πράσινη πολιτική, που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».

«Πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητήσουμε μεταξύ μας. Οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», τόνισε ο ΥΠΕΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Drone έπεσε κοντά σε αγωγό αερίου, Σόφια κατά Κιέβου

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με Ρουμανία. Η Βουλγαρία κάλεσε την Ουκρανία για εξηγήσεις, καθώς τα συντρίμμια ανήκουν σε drone που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός.
Ιρακινή πετρελαϊκή αντλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ και Ιράν σε διαπραγματεύσεις για εξαγωγή ιρακινού πετρελαίου

Το Ιράκ συζητά με το Ιράν έναν διακανονισμό για τις εξαγωγές πετρελαίου, χωρίς το σχέδιο να έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή, σύμφωνα με τον Ιρακινό Υπουργό Πετρελαίου. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για διαδρομή ή ποσότητες.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το άνοιγμα των Στενών Ορμούζ δεν συνδέεται με συνομιλίες με Ομάν

Οι Φρουροί της Επανάστασης τόνισαν πως το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ δεν εξαρτάται από διαπραγματεύσεις με το Ομάν, αλλά από την αποδοχή των ιρανικών όρων από τις ΗΠΑ, διαψεύδοντας σχετικές φήμες προόδου.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ, λέει αξιωματούχος

Πρόοδος καταγράφεται στις συνομιλίες Ομάν και Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ, με αμερικανό αξιωματούχο να αναμένει σύντομα συμφωνία και άρση του αποκλεισμού των ιρανικών λιμένων μετά την ομαλοποίηση της ναυσιπλοΐας.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ

Η Γερουσία των ΗΠΑ υπερψήφισε με 86-11 νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εστιάζοντας στους υδρογονάνθρακες. Η έγκριση από τη Βουλή θα αναβληθεί ως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το μέτρο στοχεύει να αποδυναμώσει οικονομικά τη ρωσική πολεμική μηχανή.