Φώτο: Shutterstock

Ψηφιακά επιπλέον 45 διοικητικές πράξεις της περιφέρειας Αττικής

Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες 120, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο στις 165, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ψηφιακά για 165 διοικητικές πράξεις αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής έχουν πλέον πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς στις ήδη υπάρχουσες 120, προστίθενται από σήμερα επιπλέον 45 νέες ψηφιακές αιτήσεις.

Όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση για την παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της περιφέρειας Αττικής, πολίτες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους και να παραλάβουν ψηφιακά το αποτέλεσμα, στο ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων και απαντήσεων που έχει δημιουργήσει η περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με αντικείμενο τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση μιας σειράς συστημικών δράσεων που θα έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη αλλά και να βοηθήσουμε την αλληλεπίδραση των υπηρεσιών όλων των φορέων. Έχουμε πολλά βήματα μπροστά μας, αλλά είναι χρέος μας να ξεκινήσουμε από ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε μία εθνική στρατηγική για να μη χάσουμε και το επόμενο τρένο από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε πως στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλες τις αιτήσεις και να παραλαμβάνουν στο σπίτι τους το σύνολο των δικαιολογητικών που ζητούν από τις υπηρεσίες της περιφέρειας. Επιπλέον, προανήγγειλε την σύσταση ΚΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο δεν αρκεί, καθώς, όπως ανέφερε, στόχος είναι «να προσφέρουμε ψηφιακά το σύνολο των υπηρεσιών μας». «Δεν μας αρκεί», πρόσθεσε, «που σήμερα προσφέρουμε ψηφιακά το 33% των αιτήσεων μας. Ιδανικά, θα θέλαμε να μπορούμε να είμαστε συνδεδεμένοι και με τους 66 Δήμους της Αττικής, ώστε να προσφέρουμε από κοινού αυτά που χρειάζονται οι πολίτες του λεκανοπεδίου. Επίσης, δεν μας τιμά ως κρατικό φορέα το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής δεν γνωρίζουν σήμερα ποιες είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουμε», τόνισε και προανήγγειλε την πραγματοποίηση σχετικής επικοινωνιακής καμπάνιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Διεθνώς καινοτόμα προσέγγιση για το δίκτυο 5G

Στην καινοτόμα προσέγγιση της Ελλάδας για το δίκτυο 5G αναφέρθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να φτιάχνουμε οικοσυστήματα για να δίνουμε ώθηση στην ιδιωτική οικονομία και στην αγορά, για να καινοτομήσει.»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επτά πυλώνες στρατηγικής του Πιερρακάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί που θα μετατρέψει την Ελλάδα ωστόσο έχουν γίνει μεγάλα βήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας που επιτάχυνε τις διαδικασίες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Κλειδί για την ανάκαμψη της Ευρώπης η ψηφιοποίηση της οικονομίας

Καινοτόμα σκέψη για την δομή της δημοπρασίας του φάσματος 5G ζήτησε να υπάρξει ο υπουργός Ψηφ. Διακυβέρνησης που τόνισε οτι η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την δημιουργία οικοσυστήματος 5G στην Ευρώπη.