ΓΔ: 1482.09 0.30% Τζίρος: 46.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανεξάρτητοι οι βουλευτές των Σπαρτιατών Μανούσος, Δημητροκάλλης

Δύο από τους βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες ανεξαρτητοποιήθηκαν. Πυρά προς τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα ότι με ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες οδήγησε κατηγορούμε την ΚΟ του κόμματος.

Την αποχώρηση τους από τους Σπαρτιάτες δηλώνουν σε επιστολή που απέστειλαν προς τον πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές, Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ότι με ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες οδήγησε κατηγορούμενη σύσσωμη της ΚΟ του κόμματος.

«Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και προσθέτει:

«Η μέχρι τώρα παραμονή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της».

«Η ηθική μου στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα», αναφέρει και ο κ. Μανούσος και καταλήγει:

«Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ. θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής, τηρώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Spartiates-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και στον Ηλ. Κασιδιάρη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Spartiates-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως ύποπτοι καλούνται από τον Άρειο Πάγο 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Τους καλεί σε εξηγήσεις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν τους εκλογείς στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Τι αναφέρει στο έγγραφο της ζητώντας την άδεια της Βουλής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής για τον βουλευτή Κ. Φλώρο

«Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» ανέφερε ο κ. Τασούλας.
Spartiates-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Άρειο Πάγο καλούνται να καταθέσουν οι βουλευτές των «Σπαρτιατών»

Οι βουλευτές έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.