ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Χατζηδάκης: Έξι «ανάλγητες» παρεμβάσεις μας για τις τράπεζες και τα funds

Ο ΥΠΕΘΟ, με βίντεο στο Tik Tok, παραθέτει όλα τα βήματα που έχει λάβει η κυβέρνηση υπέρ των πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιτάχυνση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Aπάντηση στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση για εύνοια υπέρ των τραπεζών και των funds, έδωσε με βίντεο του στο Tik Tok ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο ΥΠΕΘΟ παραθέτει όλα τα βήματα που έχει λάβει η κυβέρνηση υπέρ των πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιτάχυνση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, την υποχρέωση των funds να ενημερώνουν πλήρως και ηλεκτρονικά τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις τους, τις πρωτοβουλίες για δραστική μείωση των χρεώσεων μικρού ύψους μέσω POS για τους επαγγελματίες κ.α.

Δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν «και αυτοί που θα κάνουν ''σεισάχθεια'', χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ότι λέει πριν τις εκλογές, μετά τα πράττει. Αναλυτικά ο ΥΠΕΘΟ στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Εσείς -δηλαδή εγώ- δεν νοιάζεστε για πολίτες σαν και εμάς. Αγαπάτε μόνο τις τράπεζες και τα funds. Για να δούμε, λοιπόν, τι κάναμε από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά:

  1. Βάλαμε στο παιχνίδι και μη τραπεζικά ιδρύματα για να δίνουν δάνεια. Για να υπάρχει ανταγωνισμός και να υπηρετούνται έτσι καλύτερα οι πολίτες.
  2. Εναλλακτικές δυνατότητες για τους αποταμιευτές, πέραν από τις τράπεζες: Κάναμε αφορολόγητη την απόκτηση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και δίνουμε επιτόκιο 3,5-4%.
  3. Για τα funds, δώσαμε τέλος στο καθεστώς της έλλειψης ενημέρωσης για τους δανειολήπτες. Υποχρεώθηκαν εδώ και μερικές μέρες, με νόμο, να ενημερώνουν πλήρως και ηλεκτρονικά τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις τους.
  4. Επιταχύναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Τον κάναμε υποχρεωτικό ουσιαστικά για τις τράπεζες, προς όφελος των ευάλωτων. Γι’ αυτό έχουμε τριπλάσιες αιτήσεις και πολύ περισσότερες διευθετήσεις.
  5. Στηρίζουμε το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και το κάνουμε υποχρεωτικό, ως δυνατότητα συναλλαγών φυσικά για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. Είναι το αυτονόητο, το κάνουμε πράξη!
  6. Υψηλές χρεώσεις από τα POS για τους επαγγελματίες: Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μειωθούν δραστικά οι χρεώσεις για τις συναλλαγές μικρού ύψους. Θα δείτε τα αποτελέσματα!
  7. Α! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν ''σεισάχθεια'', χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια. Τους ξέρετε. Εμείς πάντως, όσα είπαμε πριν από τις εκλογές, αυτά κάνουμε και μετά τις εκλογές!» καταλήγει ο υπουργός.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Θα προσπαθήσω για την οικονομική πρόοδο της χώρας μας

«Με τον Χρίστο Δήμα γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Πολιτικός της νέας γενιάς, που έχει παράλληλα νέες ιδέες και διεθνείς παραστάσεις. Αναλαμβάνει την κρισιμότερη ίσως θέση της μέχρι τώρα διαδρομής του» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη τονίζει ο Νίκος Παπάς

«Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την "κοστολόγηση" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες» επισημαίνει ο κ. Παπάς.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Οι δημοφιλέστεροι πέντε υπουργοί της κυβέρνησης

Από την έρευνα προκύπτει ότι την άποψη αυτή ασπάζονται τόσο οι ψηφοφόροι της ΝΔ, όσο και το σύνολο του εκλογικού σώματος. Στην τελευταία, όμως, περίπτωση η πρώτη θέση ανήκει στον «Κανένα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: 600 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας ως το τέλος του μήνα

Σε ομιλία του στο Βόλο, αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το πακέτο στήριξης της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2023.
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Εύρωστες τράπεζες για θετικά αποτελέσματα και στο Δημόσιο

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε με έμφαση ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στον ανταγωνισμό, που είναι το «κλειδί» για τη λειτουργία των τραπεζών, όχι μόνο επ’ ωφελεία των μετόχων τους, αλλά και συνολικότερα των πολιτών και των επιχειρήσεων.