ΓΔ: 1450.1 -1.46% Τζίρος: 66.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γεωργιάδης: Η κοινή δράση της ΕΕ οδηγεί σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας

«Είμαι εδώ για να συνυπογράψω με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το μανιφέστο για την κοινή δράση για τη δημιουργία παραγωγής πρώτων υλών και γενικά φαρμάκων μέσα στο Ευρωπαϊκό έδαφος» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την είσοδό του σήμερα, στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, ανέφερε:

«Έχουμε μία πολύ σημαντική συνάντηση στις Βρυξέλλες αυτές τις τρεις μέρες. Πρώτον, έχουμε να συζητήσουμε για τις μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, κάτι που εμφανίζεται πια σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε μαζί και να βρούμε τρόπους ευέλικτους για την προσέλκυση περισσότερου εργατικού δυναμικού σε αυτούς τους τομείς. Πάντοτε όμως τονίζω, σε συνεργασία με τις οικείες επαγγελματικές ενώσεις. Αυτή ήταν και είναι η θέση της Ελλάδος, ότι κάθε αλλαγή θα πρέπει προηγουμένως να έχει περάσει από εξαντλητικό διάλογο με τις οικείες επαγγελματικές ενώσεις.

Δεύτερον, η Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια είχε θέσει το θέμα της ελλείψεων των φαρμάκων. Είναι ένα θέμα το οποίο το αντιμετωπίζουν επίσης αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Είχε ξεκινήσει μία πολύ μεγάλη συζήτηση στην Ευρώπη για το πως τα κράτη - μέλη θα μπορέσουν να βρουν τρόπους αντιμετωπίσεως της ελλείψεως των φαρμάκων που αντιμετωπίζουν σε διάφορα είδη, αντιβιοτικά, ινσουλίνες αλλά και διάφορα άλλα είδη φαρμάκων. Νομίζω ότι η κοινή μας δράση θα αποτελέσει το κλειδί για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας και περισσότερη κάλυψη του πληθυσμού σε φάρμακα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και βεβαίως, είμαι εδώ για να συνυπογράψω με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το μανιφέστο για την κοινή δράση που είχα εισηγηθεί στο παρελθόν ως υπουργός Ανάπτυξης, για τη δημιουργία παραγωγής πρώτων υλών και γενικά φαρμάκων μέσα στο Ευρωπαϊκό έδαφος. Η Ευρώπη, την εποχή της πανδημίας, κατάλαβε ότι μπορεί να μείνει εύκολα χωρίς φάρμακα. Αυτήν την έλλειψη και αυτή τη φοβία δεν πρέπει να τη ξαναζήσουμε. Με το μανιφέστο που θα υπογράψουμε - η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη που πρωταγωνιστεί σε αυτό-, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε με κατάλληλα κίνητρα μεγάλες βιομηχανίες για την παραγωγή φαρμάκων και πρώτων υλών στο Ευρωπαϊκό έδαφος».

Στο περιθώριο της πρώτης μέρας του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας κ. Άρη Αγγελή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Adonis Georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Γενόσημα φάρμακα με κόστος που δεν υπερβαίνει τα τρία ευρώ

«Στόχος μας είναι με την πολιτική διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων να εξοικονομήσουμε από την δαπάνη χώρο για την εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών που θα τις έχει απόλυτη ανάγκη ο κόσμος» είπε ο υπουργός Υγείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής 32 κλινών ΜΕΘ σε Ευαγγελισμό

«Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της στελέχωσης των Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μέγιστης σημασίας η ανθεκτικότητα της δημόσιας υγείας

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «ένα από τα πρώτα προβλήματα τα οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ο τρόπος παροχής υπηρεσιών στους ανασφάλιστους, διότι κατά τη διάρκεια της περιόδου της οικονομικής κρίσης, πολλοί έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

«H παροχή υπηρεσιών υγείας στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά στη Μυτιλήνη αναβαθμίζεται πάρα πολύ επί της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι με λόγια, αλλά με έργα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Αναβαθμίζεται η φροντίδα υγείας για παιδιά και εφήβους

Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της ποιότητας της φροντίδας για κάθε παιδί και έφηβο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Προανήγγειλε αλλαγές στην διαχείριση των μονάδων αίματος

Ο υπουργός σημείωσε πως η περίπτωση της Ελλάδας έχει φτάσει «να μελετάται επιστημονικά διεθνώς»: Να έχουμε «πολύ μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα και να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φιάλες αίματος».