ΓΔ: 1410.42 -1.95% Τζίρος: 62.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:00:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kairidis dimitris
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου στο μεταναστευτικό τόνισε ο Δ. Καιρίδης

«Η αύξηση των παράνομων ροών από το Λίβανο στην Κύπρο υπογραμμίζει τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής στήριξης του Λιβάνου» είπε ο κ. Καιρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, δήλωσε, προσερχόμενος στη διεθνή σύνοδο, που συγκάλεσε, στη Λευκωσία, ο Κύπριος ομόλογός του, υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή τις παράνομες ροές Σύρων από το Λίβανο στην Κύπρο ότι: «Η Ελλάδα είναι και πάντα θα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο».

Ο κ. Καιρίδης συμμετείχε στη σύνοδο μαζί με τους ομολόγους του από την Αυστρία, τη Δανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Πολωνία και την Τσεχία, σχετικά με την αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης στη Συρία και το Λίβανο.

«Η αύξηση των παράνομων ροών από το Λίβανο στην Κύπρο υπογραμμίζει τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής στήριξης του Λιβάνου, της συνεργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ μεταξύ τους και με τον FRONTEX, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά και της δυνατότητας επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και το διεθνές δίκαιο», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά το πέρας της συνόδου υπεγράφη κοινή δήλωση

Ο κ. Καιρίδης στις δηλώσεις του τόνισε: «Ήρθα σήμερα να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο πεδίο της παράνομης μετανάστευσης. Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις που φέρνουν αποτελέσματα, βασισμένες στις κοινές μας αξίες και ανταποκρινόμενοι στις εύλογες ανησυχίες των συμπολιτών μας, μακριά από τις αφέλειες του χθες και τις λαϊκίστικες κραυγές κάποιων σήμερα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Μετανάστευσης: Αναβάθμιση υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλιστεί η αυτοτελής πρόσβαση των διαμενόντων, αιτούντων άσυλο, σε πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες υγείας και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να μην επιβαρύνονται οι τοπικές κοινωνίες.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει «αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου» και αναφέρεται στην ελευθερία του Τύπου, στα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις ατομικές ελευθερίες.
kairidis dimitris
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρίδης: Επιτυχία της χώρας μας η νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό

O υπουργός σε συνέντευξη του μιλάει και για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει πολύτιμη για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Ypourgeio-Energeias-Perivallon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ: Συνέδριο για τη παρακολούθηση των παράνομων μεταφορών αποβλήτων

Πρόκειται για μία κοινή δράση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, με σκοπό την αντιμετώπιση των κενών που εντοπίστηκαν στην παρακολούθηση της μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων από κράτη-μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες.