ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ειρ. Αγαπηδάκη: Το στοίχημα είναι να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό

«Έχει μεγάλη αξία, σιγά σιγά, να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις υποδομές για να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό το σύστημα της πρόληψης», τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη.

Η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, πραγματοποίησε στις 26 και 27 Μαΐου διήμερη επίσκεψη στην Κάρπαθο.

Η κυρία Αγαπηδάκη συνοδευόμενη από την Έπαρχο και Αντιπρόεδρο του ΔΣ, Καλλιόπη Νικολαΐδου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Παπαδάκη, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου όπου πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Στασινόπουλο, τον Δημήτριο Σπανό μέλος ΔΣ, τον Παναγιώτη Ντειμεντέ εκπρόσωπο των Ιατρών στο ΔΣ, την Αθανασία Συμσιρίκη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, την Μαρία Βασιλαράκη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την Σοφία Χατζηγεωργίου Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας και την Στυλιανή Κοντογιαννοπούλου Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου, αλλά και με τους ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό που υπηρετούν στο νοσοκομείο.

«Έχει μεγάλη αξία, σιγά σιγά, να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις υποδομές για να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό το σύστημα της πρόληψης», τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις συνέπειες της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό».

Παράλληλα, η κυρία Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην αρχή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων και Ομάδων Υγείας της ΠΦΥ, οι οποίες θα συμβαλλουν και στο να φτάσει το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. «Αυτό είναι κάτι που δε θα γίνει μια και έξω αλλά θα γίνεται συστηματικά, θα έρχονται συστηματικά δηλαδή οι Ομάδες στο εκάστοτε νησί, και με τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΜΥ) και θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στον κόσμο», σημείωσε, προαναγγέλλοντας ότι «η αρχή γίνεται από το Καστελόριζο».

Στη συνέχεια, η κυρία Αγαπηδάκη βρέθηκε στην Όλυμπο, ορεινό χωριό της Καρπάθου, όπου ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους του νησιού, ενώ οι γυναίκες του χωριού της δώρισαν ένα τσεμπέρι, δείχνοντάς της τον παραδοσιακό τρόπο που το φορούν.

Ακολούθως, η κυρία Αγαπηδάκη παρέστη σε εκδήλωση του Σύγχρονου Ωδείου Καρπάθου, ενώ κατά την δεύτερη ημέρα επίσκεψής της στο νησί των Δωδεκανήσων επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία μετείχε ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Φελούζης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης, Οργανωσης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Νικόλαος Πρωτόπαπας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Τουρισμού Αναστάσιος Μηλιός, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ευστάθιος Γαρεφαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Νικόλαος Προικής Νικολαος, η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαΐδου και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βασίλης Στασινόπουλος.

«Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. 14 χρόνια η χώρα είχε έλλειψη πόρων, σήμερα έχουμε πόρους αλλά το θέμα είναι οι συμπράξεις για να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις», σημείωσε η κυρία Αγαπηδάκη, τονίζοντας ότι παράλληλα έχουμε 10.000 προσλήψεις αυτήν την τετραετία για την Υγεία. «Ήδη 6.500 προχωράνε εκ των οποίων 1.375 είναι μόνο για την ΠΦΥ και από εκεί και πέρα έχει τεράστια σημασία το θέμα των συνεργιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής 32 κλινών ΜΕΘ σε Ευαγγελισμό

«Το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της στελέχωσης των Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Προανήγγειλε αλλαγές στην διαχείριση των μονάδων αίματος

Ο υπουργός σημείωσε πως η περίπτωση της Ελλάδας έχει φτάσει «να μελετάται επιστημονικά διεθνώς»: Να έχουμε «πολύ μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα και να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες φιάλες αίματος».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται η εγκατάσταση συστημάτων RIS/PACS στα δημόσια νοσοκομεία

«Η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος RIS/PACS στα δημόσια νοσοκομεία, αποτελεί καίρια ανάγκη, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους ίδιους τους ιατρούς» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.