ΓΔ: 2240.84 0.21% Τζίρος: 90.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:35

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης άνοιξε τις εργασίες του Poseidon Med ΙΙ

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας.

Τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του προγράμματος Poseidon Med ΙΙ, άνοιξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας ενώ σημείωσε ότι το LNG αποτελεί μία ήδη διαθέσιμη επιλογή περιβαλλοντικά «φιλικού» ναυτιλιακού καυσίμου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας, παράλληλα με την εφαρμογή των πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση της Ελλάδας για την θέσπιση υποχρεωτικού δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας των πλοίων, ώστε να επιτευχθεί ο παγκόσμιος στόχος αύξησης κατά 40% της ενεργειακής αποδοτικότητας μέχρι το 2030.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

37χρονος τραυματίστηκε ελαφρά σε εργασίες πλοίου στη Δραπετσώνα

Ελαφρά τραυματίστηκε 37χρονος εργαζόμενος σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από μεταλλικό εξάρτημα σκαλωσιάς. Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανιώνας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξένησε 39 σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανιώνας για εκπαιδευτική επίσκεψη με έμφαση στις σύγχρονες ναυπηγικές τεχνολογίες, υποδεχόμενοι τους φοιτητές ο Λ. Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Ι. Γκόλιας.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Νέο ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Λιμενικό

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού, με τεχνητή νοημοσύνη και διασύνδεση με drones, κάμερες και αισθητήρες για άμεση λήψη αποφάσεων σε κρίσεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό ατύχημα σε πλοίο στη Δραπετσώνα με τραυματισμό εργαζομένου

Ένας 37χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε ταχύπλοο πλοίο με κυπριακή σημαία στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για ιατρική φροντίδα.
Γυναίκα και μισθολογικό χάσμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΝΟ στηρίζει τις γυναίκες στη ναυτιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία (18 Μαΐου) αναδεικνύει την ανάγκη για ισότητα και ευκαιρίες σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, τονίζοντας τη σημασία της γυναικείας παρουσίας και συμμετοχής στις προκλήσεις του σήμερα.