ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης άνοιξε τις εργασίες του Poseidon Med ΙΙ

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας.

Τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του προγράμματος Poseidon Med ΙΙ, άνοιξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα ως μία φιλόδοξη και σημαντική προσπάθεια για την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί περιορισμού του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας ενώ σημείωσε ότι το LNG αποτελεί μία ήδη διαθέσιμη επιλογή περιβαλλοντικά «φιλικού» ναυτιλιακού καυσίμου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας, παράλληλα με την εφαρμογή των πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση της Ελλάδας για την θέσπιση υποχρεωτικού δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας των πλοίων, ώστε να επιτευχθεί ο παγκόσμιος στόχος αύξησης κατά 40% της ενεργειακής αποδοτικότητας μέχρι το 2030.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος

Αυξάνονται οι οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος κατά 1500, εκ των οποίων οι 900  θα είναι στο Ανατολικό Αιγαίο και προωθούνται καινοτόμες πρόνοιες για τους αποφοίτους των Ναυτικών Επαγγελματικών Λυκείων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Ξεκινάει μία νέα εποχή για την κρουαζιέρα στη χώρα

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι στο Λιμάνι του Πειραιά, θα υλοποιηθούν έργα, ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ, ενώ επαίνεσε τη διοίκηση του ΟΛΠ, για την άμεση έναρξη υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου, με αφετηρία την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας.
Plakiotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πλακιωτάκης: Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν οι Έλληνες ναυτικοί

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ανέφερε πως γίνονται τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι Έλληνες ναυτικοί που απήχθησαν από ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του Καμερούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνείς παίκτες για περιφερειακά λιμάνια

Την ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος από σημαντικούς διεθνείς παίκτες και παγκόσμιους παρόχους λιμενικών υπηρεσιών για επενδύσεις τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα ελληνικά λιμάνια μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας»

Μοχλούς ανάπτυξης της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας χαρακτήρισε τα ελληνικά λιμάνια ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια τοποθέτησης του στην στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το οικονομικό φόρουμ Delphi, στην Αθήνα.