ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει όταν μετά από πέντε χρόνια κυβερνητικής θητείας, και να ανακοινώνει πολιτικές οι οποίες ήταν ήδη σε εφαρμογή χρόνια πριν»

Η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε αιχμηρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το ψηφιακό φροντιστήριο θυμίζοντας πώς θεσπίστηκε από το 2010-11 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ίδια υπουργό Παιδείας.

«Τον Οκτώβριο του 2010 παρουσιάσαμε ως υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο όλη την πολιτική για το Ψηφιακό σχολείο.

Στις 13.12.2011 παρουσιάσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο με επίδειξη των πρώτων μαθημάτων, και ανακοινώθηκε η ψηφιακή υπηρεσία συμβούλου καθηγητή» ανέφερε η πρώην υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε πώς «ακολούθησε ένας μακρύς χειμώνας με μικρά διαλείμματα για την ψηφιακή εποχή στο σχολείο. Ο κόσμος τρέχει με μεγάλες τεχνολογικές ταχύτητες, και απαιτούνται νέου τύπου αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια».

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε στη δήλωσή της ότι «η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει όταν μετά από πέντε χρόνια κυβερνητικής θητείας, και να ανακοινώνει πολιτικές οι οποίες ήταν ήδη σε εφαρμογή χρόνια πριν».

Και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς σήμερα, δεν είναι αρκετά αυτά που σχεδιάστηκαν πριν δεκατέσσερα χρόνια. Δυστυχώς, για πέντε χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις για ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει πέντε δημόσια ΑΕΙ με έκτακτη επιχορήγηση 4,4 εκατ. ευρώ για ενέργεια, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη, ενώ κατανέμει 450 νέες θέσεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια για κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σρι Λάνκα: Μάθημα αγγλικών παρέπεμπε μαθητές σε site γνωριμιών

Στη Σρι Λάνκα διεξάγεται ποινική και εσωτερική έρευνα επειδή υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα αγγλικών για παιδιά 11-12 ετών οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για ομοφυλόφιλους. Το Υπουργείο Παιδείας μιλά για πιθανή δολιοφθορά.