ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Δένδιας: Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση των ανθρώπων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

Μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια».

«Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζουμε πως από το πρωί του Σαββάτου μέχρι χθες Πέμπτη έχουν αποτραπεί 36.649 περιπτώσεις παράνομης εισόδου, ένω έχουν συλληφθεί 252 άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν παράτυπα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκή βοήθεια 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν

«Θα φροντίσουμε να τηρηθεί η τάξη στα σύνορα, θα παρέχουμε όλη την υποστήριξη στην Ελλάδα. Η Frontex θα αναπτύξει μια ομάδα ταχείας παρέμβασης. Θα παρέχουμε οικονομική υποστήριξη ύψους 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού» δήλωσε.
Kakokairia-Thasos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. το μεταναστευτικό

«Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν και φυλάσσονται. Δημιουργούμε τείχος αποτροπής», δήλωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος που ετοιμάζεται να θέσει στους ομολόγους του τις ελληνικές θέσεις για το μεταναστευτικό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σπυράκη: Να μοιραστεί η ΕΕ τις ευθύνες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Aίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2020 από τη Μ. Σπυράκη: «Ενισχύστε με κονδύλια άμεσα την Ελλάδα, μοιραστείτε τις ευθύνες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Στεφανής: «Δεν αυξάνεται η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό»

Στη διαβεβαίωση ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων» στο προσφυγικό«, προχώρησε ο υφ. Εθνικής Άμυνας Αλ. Στεφανής, μετά τη τοποθέτησή του στη θέση του ειδικού συντονιστή για το συγκεκριμένο ζήτημα.