ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σκουρλέτης: Η Χαλκιδική δεν χρειάζεται τις εξορύξεις για να αναπτυχθεί

Επίσκεψη στον νομό Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε κατά των εξορύξεων στην περιοχή.

Με την επίσκεψή του στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στον Πολύγυρο, την συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος στα Νέα Μουδανιά και τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στο νομό Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας των προσφυγόπουλων ανέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες συνύπαρξης των προσφύγων με τις τοπικές κοινωνίες, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Ενδεικτικό και το γεγονός των υψηλών επιδόσεων των φιλοξενούμενων ανήλικων σε τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, η δημιουργία φιλικών δεσμών με παιδιά της ηλικίας τους, αλλά και οι επιθυμίες τους για μια θετική πορεία στη ζωή με αισιοδοξία, όπως περιέγραψαν οι υπεύθυνοι της δομής». 

Ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο, μαζί με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, τον περιφερειακό σύμβουλο, Λάζαρο Τόσκα και τον συντονιστή της ΝΕ, Στέλιο Παπαματθαίου, και ενημερώθηκε για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον νομό. Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της «εξόρυξης χρυσού και οι επόμενες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής - για παράδειγμα την αναθεώρηση με χειρότερους όρους της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο - μετά την απόφαση του ΣτΕ εις βάρος της 'Ελληνικός Χρυσός' αναφορικά με τη δυνατότητα εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων, ως προς τη μεταλλουργία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Στον αντίποδα αυτής της πιθανής εξέλιξης, επισημάνθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες της Χαλκιδικής να αναπτυχθεί απορρίπτοντας την οικονομία των εξορύξεων».  

Συζητήθηκαν επίσης οι ελλείψεις προσωπικού και τα ολοένα αυξανόμενα δομικά προβλήματα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής τους τελευταίους μήνες.  

Χθες το βράδυ, ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στον Πολύγυρο η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού, κα Μενδώνη είναι απόλυτα επιτυχημένη στο έργο της, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι πρέπει να απομακρυνθεί.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Το ασφαλιστικό σχέδιο της ΝΔ βάζει σε κίνδυνο τις συντάξεις

Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση της "διαΝΕΟσις", η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «η μετατροπή της δημόσιας διανεμητικής κοινωνικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητική δημιουργεί μεγάλες ανισότητες».
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Απόλυτη κυβερνητική ανικανότητα και χλευασμός των πολιτών

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε ότι «η ρύθμιση των χρεών με σημαντικό κούρεμα της βασικής οφειλής είναι αναγκαιότητα για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.