ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γεωργιάδης: Η μείωση της τιμής του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ρ/σ ΣΚΑΪ τόνισε ότι περιμένει να δει τις απαραίτητες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε για πρόστιμα.

Για πρόστιμα προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που η πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν περάσει και στους καταναλωτές. Σε συνέντευξή του σήμερα στον ρ/σ ΣΚΑΪ τόνισε ότι «η μείωση των τιμών του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή. Υπάρχει ήδη μια μείωση περίπου 5% στη βενζίνη, 7% στο diesel και 10% στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι η μείωση που βλέπουμε στις διεθνείς αγορές. Θέλει κάποιες μέρες για να περάσει αυτή η μείωση και στους Έλληνες καταναλωτές. Θα περάσει γιατί αν δεν περάσει θα βάλουμε αυστηρά πρόστιμα».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωναϊού στην οικονομία υπογράμμισε ότι είχαν υποεκτιμηθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, «Τώρα η παγκόσμια κοινότητα φαίνεται να «ξυπνάει» και να βλέπει ότι εδώ υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Πέρα από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, χθες, από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταστρώνει ήδη σχέδιο ώστε τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε κεφάλαιο κίνησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωναϊό. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Δεν θα μας νικήσει ο κορωναϊός. Θα το ξεπεράσουμε. Είναι ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα και θα βρούμε πανευρωπαϊκές λύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Προτεραιότητες της κυβέρνησης η έρευνα και η καινοτομία

Στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση για την ενίσχυση έρευνας και της καινοτομίας αναφέρθηκε ο Χρ. Δήμας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ε.Ε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.