ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης με επαγγελματικό ύφος.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στις εργασίες της COP29 στο Μπακού

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην παράλληλη εκδήλωση υψηλού επιπέδου του ΟΗΕ για την αποστολή έγκαιρων προειδοποιήσεων και την αντιμετώπιση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, θα λάβει μέρος στις εργασίες της 29ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP29), στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Στις 7:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο στην COP29 και θα μιλήσει στην ολομέλεια της συνόδου υψηλού επιπέδου της διάσκεψης.

Στις 9:15 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην παράλληλη εκδήλωση «Vertical Corridor: Europe's New Energy Lifeline» και στις 12:00 στην παράλληλη εκδήλωση «Our Ocean, Our Action», οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό περίπτερο.

Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στην παράλληλη εκδήλωση υψηλού επιπέδου του ΟΗΕ για την αποστολή έγκαιρων προειδοποιήσεων και την αντιμετώπιση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Στις 15:20 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Παγκόσμια συμμαχία απέναντι στην κλιματική κρίση

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως χρειάζεται μια πολύ πιο συντονισμένη απάντηση απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση για την προσαρμογή.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης ανέδειξε στον ΟΗΕ τις παράνομες οριοθετήσεις

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε διεθνώς το ζήτημα των παράνομων συμφωνιών, ενώ η κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου παραμένει άκυρη και δεν παράγει αποτελέσματα, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΣΑ ΟΗΕ: Παράνομο και αυθαίρετο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο παράνομο και αυθαίρετο, τονίζοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ ότι παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας και αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Παράνομο και αυθαίρετο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Διεθνές Δίκαιο δεν επιδέχεται επιλεκτικές εφαρμογές και πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει βασικές αρχές του δικαίου της θάλασσας, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο και αυθαίρετο.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

COP17: ΟΗΕ - Αποκατάσταση 2,5 δισ. στρεμμάτων υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως σε 149 χώρες αποκαθίστανται 2,52 δισ. στρέμματα υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων, μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια που ωστόσο δεν αρκεί για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για το 2030.