ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
Ο Νίκος Δένδιας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Έκτακτες κρίσεις για αλλαγές στα στρατιωτικά νοσοκομεία ζήτησε ο Δένδιας

Η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για σοβαρές καθυστερήσεις στη γνωστοποίηση αποτελεσμάτων βιοψιών, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Έκτακτες κρίσεις για τα στρατιωτικά νοσοκομεία ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), με σκοπό την αναδιοργάνωση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, σε συνδυασμό με το ήδη κατατεθειμένο Νομοσχέδιο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή του Νίκου Δένδια, έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για σοβαρές καθυστερήσεις στη γνωστοποίηση αποτελεσμάτων βιοψιών, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις που φέρνει το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση στο οργανόγραμμα συνολικά των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες. Συγκεκριμένα αστυνομικός χειρουργήθηκε στις 11/12/2022 στο 424 ΓΣΝΘ για οξεία σκωληκοειδίτιδα και τα αποτελέσματα της βιοψίας του ανακοινώθηκαν στις 10/12/2023.

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε επέμβαση και ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο έναν χρόνο μετά. Έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου. 

Απόστρατος κατήγγειλε επίσης ότι ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα βιοψίας με καθυστέρηση 8 μηνών, μαθαίνοντας και αυτός ότι πάσχει από καρκίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Ατζέντα 2030» για εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και στήριξη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε το σχέδιο «Ατζέντα 2030» για δομική ανανέωση των Ενόπλων Δυνάμεων, καινοτομία και στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας, με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και μέτρα για τη Στρατιωτική Οικογένεια το 2026.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας από Σάμο: Αποφασισμένη η Ελλάδα να υπερασπιστεί την κυριαρχία της

Ο υπουργός Άμυνας, στη Σάμο, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα δικαιώματά της, υπογραμμίζοντας το καθήκον αυτό ως συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
Νίκος Δένδιας σε πλοίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Αυτές τις μέρες η σκέψη μας πρωτίστως στα στελέχη των Ε.Δ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά για τα Χριστούγεννα, εκφράζοντας τη στήριξή του στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν μακριά από τις οικογένειές τους, διασφαλίζοντας τα εθνικά μας δικαιώματα.