ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι

ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη συγκάλυψης της υπόθεσης υποκλοπών η απόφαση Αρείου Πάγου

«Αντί να πράξει το αυτονόητο και να διερευνήσει εις βάθος το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα, η εισαγγελική αρχή ζητά από τα ίδια τα θύματα να καταθέσουν μηνύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο τις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί σε βάρος του προσώπου ιδιοκτήτη της προπληρωμένης κάρτας που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή των μολυσμένων με Predator μηνυμάτων, αποτελεί μία ακόμη πράξη συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης των υποκλοπών. Η δικαστική εξουσία, οφείλει να υπηρετεί την αλήθεια και τη διαφάνεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Γιατί δεν απαντήθηκε το αυτονόητο; Πώς ενεργοποιήθηκε μια προπληρωμένη κάρτα χωρίς το PIN, που αποστέλλεται αποκλειστικά στον νόμιμο κάτοχό της; Πώς είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να αποδέχεται, χωρίς καμία περαιτέρω διερεύνηση, ότι η κάρτα χρησιμοποιήθηκε από κάποιον άγνωστο τρίτο, αφού πρώτα χάθηκε (!) χωρίς να ελέγχει ποιος είχε πρόσβαση και ποιος πραγματοποίησε τη συναλλαγή; Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να διερευνήσει αυτεπάγγελτα τα αυταπόδεικτα εγκλήματα της κατασκοπείας και της υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος», σημειώνει και διερωτάται:

«Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε υπουργούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακόμα και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους, και η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος αυτεπάγγελτης παρέμβασης;».

«Αντί να πράξει το αυτονόητο και να διερευνήσει εις βάθος το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα, η εισαγγελική αρχή ζητά από τα ίδια τα θύματα να καταθέσουν μηνύσεις - τα ίδια θύματα που είχαν ήδη δηλώσει ότι ανέμεναν αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης! Πρόκειται για ανοιχτή συγκάλυψη και για ακόμη μία απόδειξη ότι η κυβέρνηση με παρεμβάσεις της επιθυμεί Δικαιοσύνη, μηχανισμό ασυλίας των ενόχων και διευκόλυνσης της ατιμωρησίας των ημετέρων», αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα επιτρέψει την παραγραφή αυτού του εγκλήματος»: «Θα αξιοποιήσουμε κάθε θεσμικό και νομικό εργαλείο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό καθεστώς υποκλοπών και συγκάλυψης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της και όχι να λειτουργεί ως μηχανισμός εξυπηρέτησης της εξουσίας».

«Όλα τα παραπάνω ενισχύουν τις εύλογες ανησυχίες της κοινωνίας ότι όσα έχουν συμβεί στο σκέλος της Δικαιοσύνης με την υπόθεση των υποκλοπών, θα επαναληφθούν και στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών. Ωστόσο, ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η αλήθεια θα λάμψει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Υπ. Δικαιοσύνης για τον πειθαρχικό έλεγχο του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του αντεισαγγελέα Β. Φλωρίδη, λόγω άρθρου του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Φλέβα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη».
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για άρθρο περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει άρθρο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που υπαινίσσεται διαφθορά δικαστικών για εκκρεμή υπόθεση, τονίζοντας ότι η δικαστική ανεξαρτησία προστατεύεται από κάθε παρέμβαση.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει η Ολομέλεια του Α.Π. δημοσίευμα του αντεισαγγελέα στην «Καθημερινή»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει δημόσια παρέμβαση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκκρεμή υπόθεση και ζητά πειθαρχική έρευνα, τονίζοντας πως με το δημοσίευμά του βλάπτεται η Δικαιοσύνη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος και Εισαγγελία απαντούν σε άρθρο για διαφθορά στη Δικαιοσύνη

Ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του τονίζουν πως όσοι αμφισβητούν τις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να ζυγίζουν τη σοβαρότητα των λεγομένων τους. Επισημαίνουν ότι άστοχες καταγγελίες πλήττουν την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.