ΓΔ: 1696.22 0.15% Τζίρος: 112.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:47 DATA
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

ΠΑΣΟΚ για Τριαντόπουλο: Να μη μείνει στο απυρόβλητο και εκτός έρευνας

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Όταν τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις για το μπάζωμα, δεν είναι δυνατόν η Βουλή να κάνει ότι δεν είδε το συγκροτημένο πόρισμα της Εισαγγελέως Εφετών».

Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αναγγελία παραίτησης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, από τα υπουργικά καθήκοντά του, όταν θα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του στην υπόεση των Τεμπών.

«Είναι το πολιτικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ να μη μείνει στο απυρόβλητο και εκτός του κάδρου της έρευνας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Όταν τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις για το μπάζωμα, δεν είναι δυνατόν η Βουλή να κάνει ότι δεν είδε το συγκροτημένο πόρισμα της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που την καλεί να ερευνήσει τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου».

«Ο κ. Τριαντόπουλος εφόσον όπως δηλώνει ήταν στον τόπο της τραγωδίας για να συνδράμει τους συγγενείς και να "ενημερώνει -με τηλεοπτικές δηλώσεις και δελτία τύπου- για την πρόοδο των ενεργειών στο πεδίο" (είχε οριστεί και κυβερνητικός εκπρόσωπος;), θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις: γιατί ενώ όφειλε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επίμαχη σύσκεψη για το μπάζωμα να είναι ο θεματοφύλακας του νόμου, αντιθέτως επέτρεψε μια έκνομη ενέργεια, όπως είναι η αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας, κάτι που ευθαρσώς περιέγραψε μπροστά του ο διοικητής της Τροχαίας;», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία καταλήγει: «Όπως κάναμε στις περιπτώσεις Καραμανλή και Τριαντόπουλου, το ΠΑΣΟΚ όταν έρχονται στοιχειοθετημένες δικογραφίες για ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρεθούν ενώπιον του φυσικού δικαστή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ στις εκλογές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «προτεραιότητά του πρωθυπουργού είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους» ενώ επισημαίνει πως «όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας των Τεμπών, τόσο αποδεικνύεται ότι το "επιτελικό" κράτος του Μαξίμου είναι ένα αποτυχημένο σύστημα εξουσίας».
businessdaily-Mitsotakis-Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Στην πρόταση δυσπιστίας τονίζεται ότι, δύο χρόνια μετά τα ογκώδη και πρωτοφανή σε συμμετοχή λαϊκά συλλαλητήρια διαμήνυσαν την εδραιωμένη πεποίθηση της κοινωνίας για τις ευθύνες της Κυβέρνησης.