ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Διαφάνεια για τους εξοπλισμούς ζήτησε ο Μιχ. Κατρίνης

Μιχ. Κατρίνης: Απαραίτητη η διαφάνεια για τους εξοπλισμούς

Ο Μιχάλης Κατρίνης θέτει ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη νέα ανακοίνωσή του για την απόκτηση μίας επιπλέον φρεγάτας Belharra.

Ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του για αγορά μίας επιπλέον φρεγάτας Belharra διατυπώνει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε δήλωση του με τίτλο: «Ζητούμενο η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα εξοπλιστικά», ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εθνικής 'Αμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει σε δήλωση του ότι ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ της Μεγάλης Τετάρτης την αγορά μίας επιπλέον φρεγάτας Belharra, «επιλογή που δεν διατυπώθηκε από τον ίδιο με σαφήνεια στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής τρεις ημέρες πριν, ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά η Επιτροπή με βάση το περιεχόμενο του φακέλου που διαβιβάστηκε δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση».

Ο κ. Κατρίνης σχολιάζει ότι «προφανώς, αυτό καταδεικνύει το δείκτη σεβασμού του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας απέναντι στη θεσμική λειτουργία και αποστολή της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής». «Υπενθυμίζει» δε στον κ. Δένδια ότι «η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τον 12ετή ΜΠΑΕ προϋποθέτει απαραίτητα τη διατύπωση γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής», τονίζοντας πως «για να διατυπώσει, όμως, κάποιος γνώμη, πρέπει να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο και όχι μόνο το γενικό πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος».

Ο κ. Κατρίνης αναφέρει κατόπιν τούτων ότι «προκύπτουν, εύλογα, κάποια ερωτήματα για τον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας» και συγκεκριμένα:

«Γιατί δεν ενημέρωσε ξεκάθαρα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τρεις ημέρες πριν σχετικά με την αγορά της φρεγάτας Βelharra;

Ισχύει η εξαγγελία του για την υποχρεωτική συμμετοχή 25% της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά προγράμματα ή μήπως όχι, τόσο για τη σύμβαση των 16 πυραύλων Exocet που υπέγραψε σήμερα, όσο και για την προμήθεια της 4ης Βelharra που επίσης ανακοίνωσε;».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ψευδής ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για το ακίνητο - Αντιδράσεις Χρηστίδη

Συνεχίστηκε η κόντρα Γεωργιάδη-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το ενοίκιο Ανδρουλάκη στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε αιτιάσεις για απευθείας αναθέσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει καμία στη θητεία του.
Νάντια Κοντογεώργη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Ανόμοιες συγκρίσεις ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Ανδρουλάκη και Μπακογιάννη

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η υπόθεση Πόθεν Έσχες της Ντ. Μπακογιάννη διαφέρει ηθικά και πολιτικά από αυτή του κ. Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη παρά τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για προανακριτική επιτροπή Λιβανού και Αραμπατζή

Στις 21 Μαΐου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς για τη σύσταση ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής σχετικά με τους πρώην υπουργούς Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή.
Συνεδρίαση στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά ακρόαση Αρεοπαγίτη εισαγγελέα και διοικητή ΕΥΠ στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα και του Διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για ζητήματα διαφάνειας στη δικαιοσύνη και κοινοβουλευτικό έλεγχο στην ΕΥΠ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το κράτος αμετανόητο, να κληθούν Τζαβέλλας και Δεμίρης στη Βουλή

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για αδιαφορία μετά το έγκλημα των Τεμπών και συνδέοντας το με την τραγωδία στην Ηλιούπολη, ζητώντας στήριξη στη νέα γενιά και την ελπίδα.