ΓΔ: 2259.46 -1.71% Τζίρος: 78.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:43
Επιβατικό αεροσκάφος πτήσης
Φώτο: Shutterstock

Πτήση απέλασης για 50 υπηκόους τρίτων χωρών, συντονισμός με FRONTEX

Η ΕΛΑΣ και η FRONTEX υλοποίησαν πτήση επιστροφής 50 υπηκόων Πακιστάν και Γεωργίας. Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αυστηρής, αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής.

Προγραμματισμένη πτήση απέλασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Ιουλίου 2025, για την επιστροφή 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας στις χώρες καταγωγής τους. 

Οι εν λόγω πολίτες τρίτων χωρών είχαν δει τα αιτήματά τους για διεθνή προστασία να απορρίπτονται τελεσίδικα. Η επιχείρηση διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), με τον επιχειρησιακό συντονισμό της FRONTEX.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξέτασε ενδελεχώς όλες τις μεταγενέστερες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας το τελευταίο 48ωρο, διασφαλίζοντας την τήρηση των νομοθετικών διαδικασιών.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «η χώρα μας συνεχίζει να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική παρέχοντας άσυλο μόνο σε όσους πραγματικά δικαιούνται». Στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι «για τους υπόλοιπους μόνη διέξοδος είναι η επιλογή του επαναπατρισμού ή της κράτησης».

Η πρόσφατη διαδικασία απελάσεων αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ενίσχυσης του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την ενίσχυση της ασφάλειας στα ελληνικά σύνορα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοπάδι προβάτων βοσκή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώσεις 3,6 εκατ. ευρώ σε 226 κτηνοτρόφους για ευλογιά αιγοπροβάτων

Πιστώνονται 3,6 εκατ. ευρώ σε 226 κτηνοτρόφους Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας ως αποζημίωση για ζώα που θανατώθηκαν λόγω ευλογιάς. Τα ποσά κατανέμονται σε 34 και 192 δικαιούχους αντίστοιχα, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ.
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεθαμφεταμίνης με αποστολές σε νησιά από Πειραιά

Τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Φιλιππίνων και Πακιστάν, οδηγήθηκαν στον ανακριτή Πειραιά για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης προς νησιά του Αιγαίου, μετά από ελέγχους στο λιμάνι.
Ποικιλία ελληνικών τυριών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

237,8 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από Λέσβο την πρώτη εβδομάδα άρσης μέτρων

Πάνω από 237 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο προς την εγχώρια αγορά την πρώτη εβδομάδα της μερικής άρσης των περιορισμών λόγω αφθώδους πυρετού, βάσει οδηγιών βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία ξανά η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2025

Η ΑΑΔΕ άνοιξε ξανά το σύστημα Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025 και την εφαρμογή Agrisnap, δίνοντας στους παραγωγούς τη δυνατότητα διόρθωσης ή συμπλήρωσης στοιχείων σε οριστικοποιημένες αιτήσεις.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Ακυρώνονται τα προγράμματα βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας

Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Σχοινάς, ανακοίνωσε την ακύρωση των προγραμμάτων βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας, ύψους 134 εκατ. ευρώ, λόγω προβλημάτων. Οι πόροι θα διατεθούν σε άλλες προτεραιότητες, όχι στη βιολογική γεωργία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά από το Πακιστάν ενίσχυση διαλόγου ΗΠΑ-Ιράν για λήξη του πολέμου

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι ζήτησε από το Πακιστάν να εντατικοποιήσει τη μεσολάβηση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με το Πεκίνο να δηλώνει στήριξη στις προσπάθειες αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.