ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη

Μαρινάκης: Η νέα γενιά αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί

Ο Π. Μαρινάκης συνεχάρη μαθητές που διακρίθηκαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας στο Ντουμπάι, τονίζοντας το ταλέντο και την επιμονή της νέας γενιάς που τιμά την Ελλάδα.

Τα συγχαρητήριά του στη «νέα γενιά» εξέφρασε με δημόσια δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τη διεθνή διάκριση Ελλήνων μαθητών στη 57η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. 

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η νέα γενιά αποδεικνύει με το ταλέντο, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά της ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί διεθνώς».

Σε πρόσφατη υποδοχή στο γραφείο του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχάρη προσωπικά τους μαθητές Αντώνη-Μιχαήλ Σκιά, Κωνσταντίνο Γιαννούλα, Χρήστο Κουνδουράκη και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, οι οποίοι διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Νάσος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σιταράς και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Τμήματος Παιδείας της Ένωσης Ανέστης Θεοδώρου.

Στη φετινή διοργάνωση, που συγκέντρωσε 354 μαθητές από 90 χώρες, η ελληνική ομάδα ξεχώρισε με την κατάκτηση ενός χάλκινου μεταλλίου και μίας εύφημης μνείας. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της ελληνικής εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, αλλά και τη σκληρή δουλειά των μαθητών που διαγωνίστηκαν με αφοσίωση ανάμεσα σε τόσο ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό.

Ο Παύλος Μαρινάκης απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους τους μαθητές για την επιτυχία τους όσο και στους γονείς, τους καθηγητές και τους επιστημονικούς φορείς που συνέβαλαν στη στήριξή τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, αλλά και σε όσους στάθηκαν δίπλα τους, γονείς, καθηγητές και επιστημονικούς φορείς, γι’ αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία! Σας ευχαριστούμε!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Τιμούμε το παρελθόν μαθαίνοντας από αυτό, όχι μόνο θυμούμενοι

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως η 28η Οκτωβρίου είναι ζωντανή μνήμη αντίστασης στον φασισμό. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της δημοκρατίας, λέγοντας "όχι" σε βία, ρατσισμό και διχασμό.
Καστελόριζο λιμάνι σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο: Το μικρό νησί που μαθαίνει μέσα από γρίφους

Το Καστελόριζο, με έμπνευση από τις δυσκολίες στη δεκαετία του '70, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γρίφων χάρη στον Πανταζή Χούλη και την Ελένη Γραμματικοπούλου, προωθώντας τα μαθηματικά και τη γνώση σε όλη την Ελλάδα.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: 235 εκατ. ευρώ για μεταφορές μαθητών το 2026, ενημερώνει ο Β. Σπανάκης

Η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τις Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών αυξήθηκε κατά 38% από το 2019, αγγίζοντας τα 235 εκατ. ευρώ το 2026, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Β. Σπανάκης στη Βουλή.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμηλή συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στη σημερινή απεργία

Σήμερα, το 20,61% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και το 11,16% της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στην απεργία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Στις ΠΔΕ, η συμμετοχή ήταν 6,55%.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής βράβευση για 12 ερευνητές του ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη

Δέκα μέλη ΔΕΠ και δύο μεταδιδακτορικοί του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εντάχθηκαν στη λίστα Stanford-Elsevier με τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως, κατακτώντας σημαντική διεθνή διάκριση για την επιρροή του έργου τους.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας κάλυψη κενών στα σχολεία, μείωση μαθητών ανά τάξη, κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων, αυξημένη χρηματοδότηση, καλύτερες υποδομές και αυξήσεις μισθών.