ΓΔ: 2148.18 0.47% Τζίρος: 155.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:31:41
Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά
Φώτο: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης. Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Χατζηδάκης: Πολιτική υποκρισία και εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική υποκρισία και εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ αναφέρθηκε σε πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέτρα στήριξης.

Για πολιτική υποκρισία και εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδεικνύουν ευαισθησία για το θέμα των Τεμπών, αλλά δεν έχουν δείξει αντίστοιχη στάση για τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα.

 Επισήμανε ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ζητήματος γίνεται με τρόπο που, όπως ανέφερε, δεν αποδίδεται ο πρέπων σεβασμός στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που αποτελεί σύμβολο ενότητας για όλους τους Έλληνες.

Αναφερόμενος στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της σχετικής τροπολογίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η ελευθερία του συνέρχεσθαι δεν περιορίζεται. Εξέφρασε τη θέση ότι διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται πάνω στο μνημείο, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπου τα μνημεία ηρώων προστατεύονται.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν καταβληθεί ενισχύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα προγραμματίζονται επιπλέον τρεις πληρωμές, που αφορούν τα φερτά υλικά του Daniel, τις ζωοτροφές και την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά τη βασική ενίσχυση, σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους αγρότες έληξε στις 20 Οκτωβρίου, μετά από παράταση. Η επεξεργασία των δηλώσεων θα λάβει υπόψη το ΑΤΑΚ για τους γεωργούς και συγκεκριμένα τεκμήρια για τους κτηνοτρόφους, όπως τιμολόγια γάλακτος ή ζωοτροφών, ώστε να διασφαλιστεί η ενίσχυση πραγματικών παραγωγών.

 Παράλληλα, ανέφερε πως μέχρι τις 4 Νοεμβρίου πρέπει να αποσταλεί το τροποποιημένο σχέδιο δράσης για το ΟΣΔΕ στις Βρυξέλλες, ενώ τόνισε τη σημασία της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποφυγή αναστολής επιδοτήσεων.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενα νέα μέτρα στήριξης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα κατατεθούν στη Βουλή τον Νοέμβριο. Τότε θα καταβληθεί και το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η επιστροφή ενοικίου. 

Υπογράμμισε ότι η οικονομική πολιτική είναι δυναμική και πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για να ανταποκριθεί σε έκτακτες ανάγκες, αναφέροντας ως παράδειγμα την αντιμετώπιση της ευλογιάς.

Ολοκληρώνοντας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε σε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, απορρίπτοντας απλουστευτικές αντιλήψεις για τη διαχείριση οικονομικών πόρων. Τόνισε πως το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική διαχείριση της οικονομίας και των κρίσεων, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να εκπροσωπεί τη χώρα με αξιοπιστία, σε σύγκριση με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έως το τέλος Ιουνίου θα καταβληθούν 1 δισ. ευρώ στους αγρότες

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ θα εξασφαλίσει δίκαιη κατανομή επιδοτήσεων στους πραγματικούς παραγωγούς. Έως τέλος Ιουνίου θα δοθούν 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ στους αγρότες από την ΑΑΔΕ.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ρεκόρ τουρισμού και έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει ανοδικά μετά το ρεκόρ του 2025, με περισσότερες αφίξεις και έσοδα, ενώ υπογράμμισε ότι το μέλλον του κλάδου περνά από τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τις κρίσιμες υποδομές στην Κρήτη.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η παραπληροφόρηση απειλεί τη δημοκρατία και τον δημόσιο διάλογο

Ο Κωστής Χατζηδάκης, στο Athens Alitheia Forum, τόνισε πως η προάσπιση της αλήθειας αποτελεί πρόκληση για τη Δημοκρατία, ειδικά σε μια εποχή παραπληροφόρησης και γεωπολιτικής αστάθειας, καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.